Miloš Kos
Miloš Kos

Kos glavni adut u Monpeljeu: Može li Zagreb do iznenađenja?

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 12:46

EHF Liga šampiona: Hrvatski prvak posle remija (27:27) prošle nedelje večeras (20.45) gostuje favorizovanom francuskom vicešampionu u revanšu plej-ofa za plasman u četvrtfinale

Kil, Olborg, Barselona i Magdeburg su već u četvrtfinalu Lige šampiona, dok ćemo danas dobiti još dva tima koji nastavljaju bitku za krunu u rukometnoj Ligi šampiona. Kjelce je 99,99 odsto na pragu naredne faze posle +8 (33:25) u Odenseu protiv GOG Gudmea, dok će velika borba da se vodi u Monpeljeu gde večeras (20.45) stiže Zagreb.

Hrvatski šampion je najprijatnije iznenađenje sezone, a glavni adut tima Andrije Nikolića biće srpski reprezentativac Miloš Kos. Bombarder iz Kozarske Dubice bio je odličan u prvom meču kada je bilo 27:27.

Izabrane vesti

Tim Patrika Kanajea ostaje favorit za četvrtfinale, ali zna Zagreb ove sezone kao se pobeđuje u gostima. Osim Kosa, uzdanice su i bekovska linija sa reprezentativcima Hrvatske Lukom Lovrom Klaricom i Zvonimirom Srnom, uz ove sezone raspoloženog golmana Mateja Mandića i veteranima na krilima, Timuru Dibirovu i Ivanu Čupića, pa jedini hrvatski šampion ima šansu protiv neubedljvog francuskog vicešampiona koji će naredne sezone da igra verovatno Ligu Evrope.

20.45: (1,30) Monpelje (9,00) Zagreb (4,00)

Ivan Čupić je u prvom meču pred 15.000 gledalaca bio siguran penaldžija.

Mislim da smo u prvoj utakmici ostavili dobar utisak i očekivanja su da to ponovimo u Monpeljeu. Imamo aktivan rezultat i idemo da pokušamo da se plasiramo u četvrtfinale. Sigurno da je Monpelje na svom terenu favorit, ali nismo ni mi bez šansi. Ako odigramo pravih, muških 60 minuta mislim da se imamo čemu da se nadamo. U odnosu na prvi susret verovatno neće biti previše promena u taktici i stilu igre. Sigurno da ćemo i jedni i drugi pokušati da iznenadimo, ali nije to puno vremena da bi se sada nešto potpuno novo izmislilo. Očekujem sličnu utakmicu, borbenu i tešku s puno preokreta. Verujem da na karakter, mišiće, hladnu glavu i veliko srce možemo nastaviti sanjati svoj san”, istaklo je desno krilo hrtvatskog šampiona za sajt kluba.

18.45: (1,15) Kjelce (12,0) GOG Gudme (6,75)

Jakov Gojun je stub odbrane Zagreba. Veruje da je moguć plasman u četvrtfinale što bi bio veliki uspeh posle godina tavoranje u evro-eliti.

Veliki je ulogu u pitanju tako da očekujem jednu tvrdu i čvrstu utakmicu. Očekujem furiozan start s njihove strane jer će hteti što pre da se odvoje u samom početku utakmice i tako prelomiti pitanje pobednika. Na nama je da budemo strpljivi, pametni, da cenimo svaku loptu, da se bacamo na glavu i borimo i da probamo da dočekamo svojih pet minuta. Mislim da nećemo videti neke velike novitete u odnosu na prvu utakmicu, premalo je vremena za neko uvežbanje u tako kratkom periodu. Mi smo pripremili nekoliko novih detalja i sitnica, ali za više od toga nije bilo vremena. Naravno da je bitno da odigramo kvalitetnu odbranu, to je naš zaštitni znak tokom cele sezone. Očekujem i dobru atmosferu. Reč je o maloj dvorani, ali oni znaju da naprave jedan pravi francuski rukometni doživljaj. Nama će to biti dodatna motivacija, jer je lepo da se igra u takvoj atmosferi. Verujem da ćemo na kraju mi da slavimo i pevamo”, istakao je povratnik u reprezentaciju Hrvatske kod novog selektora Dagura Sigurdsona.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

LIGA ŠAMPIONA – PLEJ-OF ZA ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

18.45: (1,15) Kjelce (12,0) GOG Gudme (6,75), prvi meč: 33:25

20.45: (1,30) Monpelje (9,00) Zagreb (4,00), prvi meč: 27:27

Četvrtak

18.45: (1,12) Vesprem (13,0) PIK Seged (7,75), prvi meč: 37:30

20.45: (1,17) PSŽ (12,0) Visla Plock (6,25), prvi meč: 30:26

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK ZagrebEHF Liga šampionaMiloš KosRK Monpelje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara