Igor Kolaković (©MN Press)
Igor Kolaković (©MN Press)

Kolaković: Nisam očekivao da ću se vratiti u Poljsku

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.04.24. | 12:11

Čestohova dovela selektora Srbije na klupu

Ponovo će Igor Kolaković raditi u Poljskoj. Vodiće naredne sezone Čestohovu, ekipu koja je nedavno završenu takmičarsku godinu završila na 15. poziciji, tik iznad Čarni Radoma koji je napustio elitni rang.

Iskusni strateg se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije Srbije, a kada završio sa obavezama u nacionalnom timu posvetiće se klupskim ispitima.

Izabrane vesti

U Poljskoj je vodio Aluron Vartu, sa kojom je uspeo da dođe do bronzane medalje 2022. godine. Tada je odlučio da napusti Poljsku i okrene se samo selektorskom poslu.

"Veoma poštujem Plus ligu. Sledeće sezone će to biti možda i jedna od najjačih liga na svetu. Moje iskustvo je tu bilo neverovatno", rekao je Kolaković. "Nisam očekivao da ću se vratiti, ali sam se odlučio zahvaljujući Lukašu Žigadlu, koji me je ubedio da učestvujem u ovom projektu. Kada sam video klub i halu iznutra, bio sam pozitivno iznenađen dobrim uslovima. Veoma sma motivisan da radim u Norvidu".

Trenutno su sve Kolakovićeve misli usmerene ka reprezentaciji, sa kojom će pokušati da izbori plasman na Olimpijske igre kroz Ligu nacija.

Njegov novi klub u međuvremenu će doživeti velike promene, jer se ta slagalica slaže gotovo od početka. Čak devet igrača se oprostilo, tako da se dešava potpuna kadrovska revolucija.



tagovi

Igor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara