Raško Jovanović (©CEV)
Raško Jovanović (©CEV)

Jovanović: Mislim da možemo muški da se pobijemo u subotu

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 18:43

"Moramo da budemo mnogo mirniji. Da probamo tu energiju koju imamo, da usmerimo na nešto što je kvalitet", rekao je trener Spartaka

Nije lako kada se izgubi 0:3, ali zna se da je Spartak ekipa koja može brzo da se podigne i pokaže sasvim drugačiju partiju samo nekoliko dana kasnije.

Subotičani u prvom duelu sa Partizanom nisu mogli ni do seta, a u subotu će pokušati da naprave nešto više pred domaćim navijačima. Ukoliko slave produžiće četvrtfinalnu seriju i izboriti majstoricu, u suprotnom završiće sezonu.

Izabrane vesti

Prvi meč nije počeo dobro po njih - jer je već posle drugog poena morao van igre prvi dizač Andrija Vulikić.

"Povreda najneprijatnija moguća i to odmah na startu meča. Ne bih se mnogo obazirao na to... Veliki je hendikep, Andrija je jedan od naših najbitnijih igrača ove sezone, ali mali Šuvački je sasvim solidno odradio meč. Uz nekoliko grešaka karakterističnih za njegove godine. Ne tražim ja tu neki razlog... Mislim da je Partizan odservirao veoma dobro. Mi smo shodno tome loše odradili prijem, bili smo veoma nervozni, pravili smo neke greške u dizanju, u obaveznoj igri... Mi tu treba da tražimo rešenje, a što se Vulikića tiče - verovatno je to to za ovu sezonu. Ja verujem da ako popravimo neke osnovne stvari, možemo da se muški pobijemo u subotu", rekao je trener Spartaka Raško Jovanović.

Recept za pobedu je jasan.

"Mislim da mi moramo da budemo mnogo mirniji. Da probamo tu energiju koju imamo, da usmerimo na nešto što je kvalitet. Da manje grešimo i da bolje odradimo prijem... Toliko jednostavno, a zapravo i nije".

Crno-beli su prikazali ono što se od njih i očekivalo, nisu iznenadili ni sa čim...

"Taktički je sve jasno. Oni su momci odigrali kvalitetan meč, čestitam im na tome. Sa druge strane - mi treba u tu borbu da uđemo mnogo fokusiraniji i da odgovorimo našim kvalitetom na to".

Pokušao je još detaljnije Jovanović da objasni šta nije štimalo.

"Generalno mislim da smo imali želju, da smo hteli da se nadigravamo, solidno smo radili blok. U polju nismo odradili dobro, serverski - trebalo bi mirnije da uđemo... Nije realno od starta tražiti neki najbolji servis - već krenuti od sredine pa polako pojačavati. U servisu i odbrani smo bili veoma nervozni, na stranu i prijem", podvukao je Jovanović.



tagovi

Raško JovanovićOK SpartakSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara