(©RSS)
(©RSS)

Jedan Srbin otišao iz Zagreba, drugi stigao: Miloš Kos će praviti društvo Stefanu Dodiću

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.22. | 14:17

Bronzani juniorski reprezentativac Srbije zamena je za Vuka Borozana

Kakavih nedelju dana za Miloša Kosa! Bronzani junior je prethodne srede zaigrao za seniorsku reprezentaciju Srbije u pobedi nad Finskom i ostavio je dobar utisak, a danas je potpisao za jedan od najvećih klubova u regionu. Stavio je Miloš Kos paraf na ugovor sa PPD Zagrebom i u hrvatskom velikanu će praviti društvo Stefanu Dodiću.

Višemesečna saga između Izviđača iz Ljubuškog i PPD Zagreba je završena, talentovani levi bek zadužio je opremu i popunio prostor koji se otvorio odlaskom Vuka Borozana. Crnogorac se posle samo mesec dana rastao sa klubom, a nedavno je i srpski reprezentativac Milan Milić napusio klub i preselio se u novosadsku Vojvodinu. Jedan Srbin otišao je iz Zagreba, drugi je stigao.

Izabrane vesti

Miloš Kos je tokom četiri sezone provedene u Izviđaču osvojio dve titule u Bosni i Hercegovini, a u klub iz Ljubuškog prešao iz Kozarske Dubice. Za Skaute je debitovao sa 16 godina. Ove godine se posle odličnih nastupa sa juniorskom reprezentacijom nametnuo i Toniju Đeroni, kao i Stefan Dodić, i perspektivni srpski bekovi će u Zagrebu biti u prlici da iz nedelje u nedelju igraju u Ligi šampiona i brže napreduju.

Nakon par titula u Bosni i Hercegovini ovo je veliki iskorak za mene. Liga šampiona je ostvarenje sna i najiskrenije moram da se zahvalim Zagrebu na ukazanoj prilici. Ekipa je jako dobra, neke igrače naravno znam bolje, s nekima sam i igrao, i verujem da ću se dobro uklopiti. U poslednjih nekoliko dana se dosta toga dogodilo za mene, prvi put sam i nastupio za seniorsku reprezentaciju Srbije i moram reći da sam stvarno presrećan i uzbuđen zbog svega što sledi. Ne osećam pritisak, moj cilj je da nastavim da rastem kao igrač i čovek, i smatram da je PPD Zagreb sjajna okolina za to“, rekao je Miloš Kos posle potpisivanja ugovora sa hrvatskim šampionom.

Osuševljenje zbog potpisivanja Miloša Kosa nije mogao da sakrije Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba.

Radi se o izuzetno mladom igraču koji je na poslednjem juniorskom Europskom prvenstvu pokazao svu raskoš svog talenta. Igrajući u generaciji zajedno sa Stefanom Dodićem bio je jedan od najboljih igrača turnira, a u ekipi Ljubuškog već nekoliko godina pokazuje da je reč o sjajnom talentu. Smatram da je ovo odličan posao Uprave kluba jer smo dolaskom Miloša Kosa svi mi višestruko na dobitku. Miloš je igrač budućnosti i Zagreb je s njim dobio sjajnog levog beka za narednih nekoliko godina, ali smatram da nam on može pomoći već ove sezone i da će bez obzira na proces adaptacije, koji je nužan, biti plus za našu ekipu i pomoći nam da bolje igramo“, zaključio je Ivica Obrvan.



tagovi

RK ZagrebMiloš KosRukometna reprezentacija SrbijeEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara