I bokserski šampion Nikolaj Valujev mora u rat

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.09.22. | 00:47

"Da li ću se javiti u vojni odsek? Naravno da hoću"...

Među 300.000 ljudi, koliko Rusi planiraju da mobilišu za rat u Ukrajini, naći će se i veliko broj sportista. Viđenijih sportista. Nakon što je pre nekoliko dana saopšteno da je pušku zadužio nekadašnji fudbaler moskovske Lokomotive i Evertona - Dinjar Biljaletdinov, mediji odreda javljaju da će njegovim putem i penziionisani bokserski šampion Niklolaj Valujev (49).

Ovaj gorostas - najviši i najteži šampion svetski prvak sa 213 centimetara i 149 kilograma - po okončanju karijere društveno se aktivirao i priključio stranci bliskoj Putinovoj. Upravo zbog njegovog političkog opredeljenja u zapadnim medijima postoje sumnje da se radi samo o marketinškom potezu moskovskih vlasti, odnosno kreiranju slike da niko ne može biti izuzet od odluke Kremlja o mobilizaciji

Izabrane vesti

Ovim povodom oglasio se i sam Valujev...

"Da li ću se javiti u vojni odsek? Naravno da hoću. Poziv sam dobio dok nisam bio kod kuće, ali svakako da ću ići gde treba".

Nikolaj Valujev imao je ozbiljnih zdravstvenih problema po okončanju profesionalne karijere zbog kojih je morao na nekoliko operacija kako bi se rešio bolova u kostima.


tagovi

boksNikolaj Valujev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara