Nikola Karabatić (©Reuters)
Nikola Karabatić (©Reuters)

G.O.A.T. želi da ostane u PSŽ-u do 2024. godine, Olimpijske igre oproštaj od rukometa

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.22. | 08:41

Nikola Karabatić spreman da produži saradnju sa sadašnjim klubom na još jednu sezonu

Najtrofejniji rukometaš u istoriji, po mnogima G.O.A.T. (najbolji svih vremena) ovog sporta, Nikola Karabatić želi da završi karijeru posle Olimpijskih igara 2024. godine u Parizu.

Njegov ugovor sa Pari Sen Žermenom ističe u junu naredne godine, a rođeni Nišlija namerava da ostane i sledeće sezone u dresu Svetaca. U toku su razgovori igrača i kluba oko parafa, poslednjeg u karijeri velikog asa.

Izabrane vesti

Želim da ostanem u klubu i produžim ugovor“, rekao je Karabatić za francuski L'Ekip.

On se nada da će moći da odgovori izazovima u narednom periodu i da će biti deo tima selektora Gijoma Žila na najvećem sportskom takmičenje u Gradu svetlosti 2024. godine.

Pokušavam da izbegnem previše gledanja u budućnost, da se koncentrišem na ono što se dešava. Sve može da prođe veoma brzo, imao sam iskustvo povrede i odloženih Olimpijskih igara. Prvo sam želeo da vidim formu, da procenim da li sam dobar i da li sam koristan za tim. Shvatio sam da se osećam dobro, u formi sam i želim da nastavim dalje“, rekao je trostruki olimpijski šampion, četvorostruki svetski i trostruki evropski prvak.

Karabatić u karijeri ima tri osvojene titule Lige šampiona, sa tri različita kluba, Monpeljeom, Kilom i Barselonom. Sa sadašnjim klubom nije uspeo da se popne na krov Evrope, a pariski Sveci ni ove sezone nisu u najužeg krugu favorita za titulu u Kelnu u junu naredne godine.

Sjajnog beka gledaćemo narednog meseca u dresu Galskih petlova na Svetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SRBIJA BITI ŠAMPION SVETA U RUKOMETU JE 50,0. DANSKA JE PRVI FAVORIT (2,10).


tagovi

Nikola KarabatićRK PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara