FaZe Clan i Team Spirit u finalu IEM Katovice 2024

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 11:00

Hajp oko polufinala je rapidno opao nakon što su navijači vrlo brzo uvideli da MOUZ jednostavno nema ono što je potrebno

FaZe i Spirit su opravdali uloge favorita u polufinalnim mečevima i lako došli do velikog finala IEM Katovice 2024 CS2 turnira.

Prvi su na binu izašli FaZe Clan i MOUZ, a hajp oko polufinala je rapidno opao nakon što su navijači vrlo brzo uvideli da MOUZ jednostavno nema ono što je potrebno da trenutno zaustavi FaZe.

Izabrane vesti

FaZe je pregazio rivale rezultatom 13-3 na svom piku mapi Nuke gde su uzeli devet rundi na T strani i potom odigrali perfektnu odbranu u nastavku. Nastavio je FaZe istim tempom i na Ancient, imali su 10-2 na poluvremenu, što znači da im je ukupan skor do tog momenta u meču bio 23-5 što dodatno oslikava koliko je superioran protivnik bio FaZe Clan.

MOUZ je učinio meč zanimljivim u nastavku igre, započeli su veliki preokret, do kog bi možda i stigli da Havard "rain" Nygaard nije napravio ključne plejeve kada je bilo najpotrebnije i pomogao svom timu da dođe do 13-11 pobede.

Podsetimo, rain je propustio titulu svog tima na IEM Katovice 2024 zbog kovida, tako da ni ne čudi da je dodatno motivisan da FaZe povrati titulu izgubljenu prošle godine.

Da bi se to desilo rain će morati mnogo bolje danas da odigra protiv Danila "donk" Kryshkovetsa i spreči Spirit da demolira FaZe kao što su uradili u finalu grupne faze.

Donk i Spirit su nastavili da terorišu protivniku, a njihova najnovija žrtva je ekipa Team Falcons koju su lako savladali u borbi za finale. Donk je završio meč sa 1.64 rejtingom i 94.7 štete po rundi i već sada je jasno da kako god da se finale završi biće MVP igrač turnira sem ako se ne desi neko čudo.

Team Spirit kao celina nastavlja da funkcioniše zaista besprekorno, što je ruku na srce znatno olakšano kada imate igrača koji konstantno otvara runde fragovima i olakšava vam znatno posao da sprovedete svoj plan u delo. Slično kao i u prethodnom meču poraženi rival je uspeo da parira protivniku samo jedno od četiri odigrana poluvremena, a u ovom slučaju to je bio drugi deo Anubisa na kom je meč otvoren.

Spirit je brzo došao do velike 9-3 prednosti na T strani protivničkog pika, da bi u nastavku održavali prednost sve do 13-8 pobede. Na mapi Ancient smo gledali samo jedan tim i sve što su Falcons uspeli da urade je da uzmu tri utešne runde u prvom poluvremenu i time ublaže poraz na 3-13 rezultat.

FaZe Clan i Team Spirit igraju danas od 17 časova, a meč će se igrati na tri dobijene mape, odnosno u Bo5 formatu. FaZe će morati mnogo više da pokaže ukoliko žele da zaustave Spirit, dok će ruska ekipa dodatno biti motivisana jer im je ovo idealna prilika da obezbede pozivnice za još tri turnira i time ozbiljno istaknu kandidaturu da se tokom godine bore za zvanje najboljeg tima na planeti, naravno ukoliko nastave sa ovakvim igrama.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara