©Star Sport
©Star Sport

Dušan Petković nastavlja put oko sveta: Naredna destinacija Kemerovo

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.05.23. | 18:32

Iskusni korektor prvi put u Rusiji

Srpski odbojkaš i nekadašnji prvotimac Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde, Dušan Petković, još jednom je promenio destinaciju u karijeri, a prvi put će igrati u Rusiji. Petković je potpisao za tamošnjeg superligaša Kuzbas iz Kemerova.

Iskusni korektor je najveći deo prošle sezone proveo u Padovi, dok je u završnici igrao u Kataru. To mu nije bilo prvi put da igra u ovoj azijskoj državi, pošto je i u sezoni 2016/2017. nosio dres Al Rajana.

Izabrane vesti

Petković je prve odbojkaške korake napravio u Naisusu iz rodnog grada Niša, a pre odlaska u Kragujevac nastupao je za VGSK iz Velikog Gradišta.

Trofejni period u Crvenoj zvezdi, gde je osvojio dve uzastopne šampionske titule i potom bio kapiten ekipe, nagradio je odlaskom u francuski Kan 2014. godine. Kasnije je nastupao za Al Rajan, pa za italijanski Argos. Od 2019. do 2022. godine boravio je u Poljskoj, gde je igrao za Skra Belhatov i Projekt iz Varšave.

Kuzbas je učešće u nedavno završenoj sezoni okončao na startu plej-ofa, gde je eliminisan od ekipe ASK iz Nižnjeg Novgoroda.


tagovi

Dušan PetkovićKuzbas Kemerovo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara