Kira Van Rajk (©CEV)
Kira Van Rajk (©CEV)

Bile su Hak, Egonu, Tompson... Sad je red na Kiru Van Rajk

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.05.24. | 16:31

Kanađanka je predstavljena kao novi korektor Vakifbanka

Najslabija sezona u poslednjih desetak godina je iza Vakifbanka. Klub iz Istanbula je osvojio samo Superkup i moraće da odradi ozbiljan prelazni rok ako želi da se vrati na staze uspeha. Nastaviće dalje bez svoje dugogodišnje vodilje Gabi Gimaraeš, pa je već sada jasno da će biti pred velikim izazovima naredne sezone...

Od danas je zvanično poznato sa kojim korektorom će krenuti u nove bitke. Kanađanka Kira Van Rajk je predstavljena kao pojačanje i ona će u postavi zameniti Džordan Tompson.

Izabrane vesti

U vodećoj ulozi je nekada bila Izabel Hak, potom je jednu godinu provela u ovom timu Paola Egonu, nasledila je Džordan Tompson, a posle nje je na red došla Kanađanka.

Prethodnu sezonu provela je u Turkiš Erlajnzu, gde je sa 581 poenom bila vodeći poenter lige. Iza sebe na drugom mestu ostavila je Tijanu Bošković sa 568.

Kira Van Rajk je rođena 1999. godine u Nju Vestminsteru u Kanadi. Odbojku je igrala na Univerzitetu Britiš Kolumbija, a u Evropi se prvi put oprobala u dresu Bergama (sezona 2019-2020).

Narednu takmičarsku godinu provela je u poljskom Rešovu, a onda je tri sezone igrala za Turkiš Erlajnz. Uz klupsku karijeru uspešno gradi i reprezentativnu pošto je standardni član nacionalnog tima Kanade.


tagovi

vakifbankOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara