Marko Gudurić
Marko Gudurić

Zvezdi 20% od Gudurićevog transfera

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.19. | 21:54

Lepa vest i za crveno-bele

Epicentar je bio u Memfisu, ali podrhtavanje tla se oseća i u Beogradu. Naime, Crvena zvezda će od odlaska Marka Gudurića u NBA ligi dobiti neočekivanu finansijsku injekciju koja svakako neće sama po sebi značajno promeniti krvnu sliku srpskog šampiona, ali hoće bar donekle olakšati klubu formiranje ekipe za povratak na evroligašku scenu.

Zvezdi će, kako je potvrđeno MOZZART Sportu, pripasti 20 odsto od obeštećenja koje će leći na račun istanbulskog kluba. Što znači da će Gudurić poneti status finansijski najisplativijeg igrača kojeg je Zvezda imala, jer je i kada je odlazio u Fenerbahče klub na njegovom transferu prihodovao okruglo 1.000.000 evra. Toliko je Zvezda zaradila i na prodaji Nikole Kalinića, takođe u Fener, ali sad se Gudurić osamio na toj listi igrača koji su finansijski najviše doprineli klubu, naravno, ako govorimo samo o novcu.

Izabrane vesti

►► Gudurić u Memfisu!

E sad, koliko će Zvezda ovog puta dobiti nije baš najjasnije, iako Turci pominju obeštećenje od 1.000.000 evra. Valja ipak reći da NBA klubovi po pravilima nikad na ime obeštećenja ne daju više od 500.000 dolara. Ako klubovi prodavci i traže više, tu razliku onda uglavnom nadoknade sami igrači, kao što je svojevremeno radio Nenad Krstić kad je odlazio iz Partizana u Nju Džersi. Da li ta eventualna razlika – pod uslovom da je i ima - ulazi u konačan bilans što se tiče Zvezdinog dela kolača mogao bi da razjasni samo neko iz kluba.

Ni ovako se niko neće buniti. Narodski rečeno – palo je sa neba. Mada baš i nije palo s neba, no je ipak plod nekakvog ozbiljnog rada.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara