Marko Gudurić
Marko Gudurić

Gudurić u Memfisu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.19. | 18:53

Ugovor na dve godine

Kao grom iz vedra neba – Marko Gudurić je završio avanturu u Fenerbahčeu kako bi započeo NBA odiseju. Srpski internacionalac karijeru nastavlja u Memfisu, javio je prvo Vedran Modrić, hrvatski “specijalac“ za transfere, a proverili i potvrdili i drugi evropski mediji.

Eurohoops tako navodi da će Gudurić sa Grizlijima potpisati ugovor na dve godine.

Izabrane vesti

O finansijskim detaljima buduće saradnje još se ne zna mnogo, ali izvesno je da će se nekadašnji igrač Crvene zvezde posle dve godine u Istanbulu otisnuti preko bare.

Dve vrlo uspešne sezone. Prošle je igrao finale Evrolige i osvojio prvenstvo Turske. Ove je prigrlio i Kup i u proseku beležio 9,4 poena i 2,2 asistencije u 36 evroligaških mečeva. I ono što je Memfisu sigurno bilo vrlo bažno: uz procenat uspešnosti šuta za tri poena od 47,7 odsto.

Srbija se dakle vraća na brojku od petorice NBA legionara, uprkos povratku Miloša Teodosića u evropsku košarku. Nikola Jokić je ove sezone blistavim igrama u Denveru zaslužio mesto u najboljoj petorci NBA lige, Boban Marjanović ne brine za ugovor u Filadelfiji, dok su Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica među važnijim igračima Sakramenta. Sad im se pridružuje i Gudurić, a videćemo i da li će i koliku šansu u Golden Stejtu dobiti Alen Smailagić, koji je ovog leta izabran kao 39. pik na draftu.

Turski mediji inače javljaju da će umesto Gudurića u Fenerbahče stići Nando De Kolo, do ovog leta prva napadačka opcija moskovskog CSKA.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara