(AFP)
(AFP)

Zanimljiv predlog legende Lejkersa: Kad se Lebron već za sve pita, dajte mu da bude trener

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 13:40

Bajron Skot smatra da bi prva zvezda tima trebalo da se oproba u novoj ulozi

Posle otkaza Darvinu Hamu posle ispadanja od Denver Nagetsa, u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije, Los Anđeles Lejkersi su u potrazi za novim stručnjakom, a u nizu predloga čuo se i taj da bi  sledeći trener tima iz Kalifornije bi trebalo da bude, ni manje ni više, nego – Lebron Džejms!

Iako to ne deluje realno u ovom trenutku, najviše zbog želje iskusnog asa da i dalje igra, Bajron Skot zagovara ideju da lider tima dobije novu ulogu.

Izabrane vesti

Moja preporuka za sledećeg trenera Lejkersa, iako se ne nalazi u osam ili devet imena koje sam čuo, jeste Lebron Džejms. Neka on bude trener“, rekao je Skot, trostruki NBA prvak tokom osamdesetih godina.

Kazao je bivši trener Lejkersa da i dalje vidi Džejmsa kao velikana, ali da zbog njegovog uticaja na Lejkerse nudi zanimljivu ideju.

Volim ga i poštujem, jedan je od najvećih košarkaša ikada, ali je očigledno da donosi mnoge odluke koje se tiču organizacije, kako sa stanovištva trenera, tako i iz ugla igrača. Ako mu dozvoljavate da odlučuje, u redu, neka sedne na klupi i to radi kao glavni trener“.

Zapitao se nekadašnji strateg Nju Džersija, Nju Orleansa, Klivlenda i Lejkersa šta je potrebno budućem treneru kluba iz Los Anđelesa da, bez sumnje kvalitetan, tim podigne na viši nivo.

Šta tražite? Šta vam je potrebno da tim poput ovoga podignete na viši nivo? Imate dvojicu najboljih igrača u ligi. Entoni Dejvis je odigrao neverovatno, više utakmica nego ikad ima od kako je postao član ekipe. Bio je zdrav koliko je mogao biti i igrao je sjajno protiv Denvera. Čini mi se samo da bih Lebrona postavio za glavnog trenera“, zaključio je Skot.

Iako njegov predlog zvuči zanimljivo, čini se da do njega ipak neće doći, barem ne u skorije vreme. Lebron je davno izjavio da bi voleo da poslednju sezonu u NBA odigra sa sinom, Bronijem Džejmosm. Posle toga, ko zna, možda bivši član Klivlenda i Majamija i posluša Bajrona i trenersku karijeru započne u timu u kojem će najverovatnije završiti igračku.


 


 


 



tagovi

NBA ligaLebron DžejmsBajron SkotLos Anđeles Lejkers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara