Nema tu fudbalske poetičnosti, Liverpul ne prašta nikome! Mane se vratio i odmah rešio Norič (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.02.20. | 20:20

Redsi uvećali prednost u odnosu na Mančester Siti na 25 bodova

Ako ste ispratili stranice našeg portala u jutarnjim časovima, mogli ste da naletite na naslov: “Zar ne bi bilo baš, onako, fudbalski, kada bi se Liverpul okliznuo odmah posle odmora?”. Možda smo i mi, onako optimistično, poželeli da nam finiš šampionske trke - ako uopšte više postoji - u Premijer ligi donese bar malo neizvesnosti, ali suviše smo se nadali, jer Liverpul ne prašta nikome! Kapa dole Noriču za pruženi otpor protiv, sve je jasnije, novog šampiona Engleske, ali ovaj Liverpul je prosto nezaustavljiv! Kada niko drugi nije mogao na teren se posle oporavka od povrede vratio Sadio Mane i u dva poteza rešio enigmu fenjeraša engleskog prvenstva za minimalnih 1:0 (0:0).

Nepunih 12 kola pre kraja Liverpul sada ima 25 bodova više u odnosu na Mančester Siti, koji ima utakmicu manje, ali mu takođe preti oduzimanje bodova kao eho drakonske kazne i eliminacije iz Lige šampiona u naredne dve godine. Jeste da će Sitiju na raspolaganju biti 39 bodova, a Liverpulu 36, ali da bi se išta drastično promenilo na vrhu tabele Premijer lige morala bi da se dogodi vanvremenska senzacija koja bi lako mogla da se prebaci u scenario za holivudski film. Ovako, Liverpulovi navijači mogu i narednih sedmica, baš kao što su to večeras učinili u domu Noriča, samo glasno i zadovoljno da pevaju: "Campeones, Campeones, ole, ole, ole...".

Izabrane vesti

Bez obzira na to što naredne sedmice dolazi izazov u vidu madridskog Atletika, Jirgen Klop je na Kerou Roud izveo praktično najjači sastav i razmišljao je samo o tome da se što pre obezbede tri boda. Redsi su na kraju do te, 25. pobede u sezoni stigli težim, zaobilaznim putem, ali pobeda je pobeda, kakva god da je! Ostaće, doduše, zaista velika polemika oko toga da li je Sadio Mane skrivio faul nad Kristofom Cimermanom pre nego što je zatresao mrežu Tima Krula, ali kako se VAR soba, koja inače proverava svaku moguću sitnicu i izvlači milimetarske ofsajd paralele, nije oglasila, tako je gol Liverpulovog rezerviste ipak važio. Podsetimo, Mane se vratio u tim posle tri sedmice odsustva zbog povrede i meč je počeo sa klupe, ali kada je zamenio Aleksa Okslejd Čembrlena pred završnih pola sata utakmice, moglo je da se oseti da će baš on biti heroj Liverpula. To se i potvrdilo. Džordan Henderson je poslao upotrebljivu dubinsku loptu, Mane je istu fantastično prihvatio, okrenuo se i onda plasirao istu tako da Krul nije tu mogao previše da uradi.

Ko zna kako bi se utakmica odvijala da je samo nekoliko minuta ranije Aleksander Teti ostao pribraniji i uspešno završio onu akciju gde je lopta završila na desnoj stativi. Dobio je loptu Teti na ivici šesnaesterca i odmah pucao, Alison je bio nemoćan, ali lopta prosto nije htela u gol. Sreća nije bila na njegovoj strani, a ubrzo je na drugoj strani Mane stavio šapu na pobedu.

Istina, Liverpul je bio bolji u najvećem delu susreta i po startu drugog poluvremena Krul je bio na ozbiljnim testovima, dva puta od Nabija Keite, kome je ovo bio prvi start još od Boksing deja prošle godine i meča s Lesterom, ali je iskusni golman Noriča u obe situacije bio na visini zadatka. Zanimljivo, Keita je postao igrač s najviše uzastopnih mečeva u istoriji Premijer lige bez poraza, jer u 32 susreta ostvario s Redsima 27 pobeda i samo pet remija...

Na kraju, još malo statistike. Liverpul je stigao do 17 vezanih ligaških pobeda i ostaje im još samo jedna da izjednače Sitijev rekord iz 2017. godine, a dve da postanu apsolutni rekorderi Premijer lige. Liverpul je sada na 12 pobeda u gostima, Siti kao rekorder ih ima 16. Kaznena ekspedicija Jirgena Klopa realno može da napadne i trocifren broj bodova, ali i rekord po broju trijumfa kod kuće. Siti ih je imao 18, Liverpul je sada na 13...

PREMIJER LIGA - 26. KOLO 

08.02.
Everton - Kristal Palas 3:1 (1:0)
/Bernard 18, Rišarlison 58, Kalvert-Luin 88 - Benteke 51/

Brajton - Votford 1:1 (0:1)
/Marijapa 78ag - Dukure 19/

09.02.
Šefild - Bornmut 2:1 (1:1)
/Šarp 45, Lundstram 84 - Vilson 13/

Petak
Vulverhempton - Lester 0:0

Subota
Sautempton - Barnli 1:2 (1:1)
/Ings 18 - Vestvud 2, Vidra 60/

Norič - Liverpul 0:1 (0:0)
/Mane 78/

Nedelja
15.00: (3,90) Aston Vila (3,50) Totenhem (1,95)
17.30: (1,50) Arsenal (4,30) Njukasl (6,50)

Ponedeljak
21.00: (1,95) Čelsi (3,50) Mančester Junajted (6,50)

Sreda
20.30: Mančester Siti - Vest Hem

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara