©twitter.com/BKBasketbol
©twitter.com/BKBasketbol

Tarik Blek se bori za titulu u Evropa kupu: Američki centar potpisao za Bahčešehir

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.02.22. | 13:20

Bivši igrač Makabija i Zenita karijeru nastavlja u Turskoj

Igrao je odlično u Makabiju dok ga povreda nije zaustavila. Okušao se potom Tarik Blek i u Zenitu i pokazao da još ima kvalitet za Evroligu. Tražio je u tekućoj sezoni šansu u NBA, nije dobio pravu, pa je formu održavao u Razvojnoj ligi i čekao ponude. Na kraju je prihvatio poziv Bahčešehira, sa kojim će se boriti za plej-of u Turskoj i titulu u Evropa kupu.

Blek je u septembru potpisao ugovor sa Denver Nagetsima. Nije ipak uspeo da se izbori za ozbiljniju ulogu, pa je završio u Razvojnoj ligi. Igrao je za filijalu tima iz Kolorada - Grand Repids Gold, upisao 15 nastupa uz prosek od 11,5 poena i 7,9 skokova.

Izabrane vesti

Iza sebe ima 50 utakmica u Evroligi, kao i 220 u NBA. Prosečno je u dresu Hjustona i LA Lejkersa beležio 4,9 poena i 4,7 uhvaćenih lopti.

Veliko pojačanje za sastav iz Istanbula, koji je dugo tragao za novim centrom, kako je u decembru ostao bez Bena Bentila. Bivši košarkaš Panatinaikosa je pojačao Olimpiju Milano.

Bahčešehir je trenutno šesti na tabeli turske Superlige sa učinkom 12-9 i ima pobedu više od Bešiktaša koji je prvi ispod crte. U Evropa kupu se sastaje sa rumunskom Oradeom u četvrtfinalu.


tagovi

Tarik BlekBahčešehir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara