Rivs i Džejms (AFP)
Rivs i Džejms (AFP)

Nemci žele da naturalizuju beka Lejkersa

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.02.22. | 10:05

Ostin Rivs bi dobio nemački pasoš zahvaljujući babi

Reprezentacija Nemačke, jedna od domaćina narednog Evrobasketa (1-19. septembar) mogla bi da bude jača za Ostina Rivsa na kontinentalnom šampionatu. Prema pisanjima tamošnjih medija Košarkaški savez Nemačke je u razgovorima sa novajlijom Lejkersa o uzimanju njihovog pasoša. Ukoliko sve bude kako žele, Amerikanac bi mogao da nastupi za Nemce na Evrobasketu kao naturalizovan igrač.

Ostinov brat Spenser igra za Bajer iz Leverkuzena, ali to nije jedina veza nekadašnjeg beka univerziteta Vičite Stejt i Oklahome sa Nemačkom. Naime, njihova baba poseduje i nemačko državljanstvo, jer je po emigriranju iz Ukrajine jedno vreme živela u Nemačkoj.

Izabrane vesti

U Savezu zasad ćute, dok je selektor Nemačke, Kanađanin Gordon Herbert rekao da trenutno nema vesti o Rivsu koga su pre desetak dana upoznale i široke narodne mase na društvenim mrežama. Ne zbog košarkaškog umeća koje poseduje, već zbog zbunjene reakcije na savete Lebrona Džejmsa...

Ukoliko bek Lejkersa zaigra za Pancere, to ne bi bilo prvi put da Nemci naturalizuju nekog igrača. Prethodno su "pozajmljivali" Amerikance Šona Bredlija i Krisa Kejmena, kao i Slovaka Antona Gavela koji su igrali za njih na najvećim košarkaškim smotrama.


tagovi

Ostin RivsLebron DžejmsEvrobasket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara