Foto: AFP
Foto: AFP

Nema Džimija, nema problema! Majami je u plej-ofu

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 03:23

Neka se spremi Boston Seltiksi

Niko ne može da opovrgne da Majami Hit ima ratnički karakter. Stekli su ga dolaskom Peta Rajlija pre više decenija i od tada nebitno ko igra, da li je to Dvejn Vejd, Lebron Džejms kao nekada, ili je kao danas kada fali Džimi Batler, ekipi sa Florede je nebitno. Ona izlazi da se bori i pobeđuje i baš to je uradila večeras protiv Čikaga i tako obezbedila poslednji voz za plej-of na Istoku NBA lige.

Majami je izgubio od Filadelfije u prvom plej-in meču, ali su imali popravni protiv Čikaga i ispit su položili i to bez Džimija Batlera. Ubedljivo rezultatom 112:91.

Izabrane vesti

Batler je povredio koleno protiv Filadelfije. Jasno je bilo da ga neće biti na parketu protiv Bulsa, a možda i u čitavoj prvoj rundi gde nas očekuje istinski spektakl. Okrašaj Boston Seltiksa i Majamija. Dve ekipe koje su se prošle sezone susrele u finalu konferencije. Tada je Majami šokirao sve i prošao u veliko finale gde ih je čekao Denver sa Nikolom Jokićem. Znamo kako se to završilo.

Sada je ponovo Boston veliki favorit, ali bez obzira na to, znamo da se izabranici trenera Erika Spolstre neće predavati, baš kao što nisu protiv Bulsa.

Lidersku ulogu večeras protiv Čikaga preuzeo je mladi šuter Tajler Hiro koji je ubacio 24 poena, ali impresivan je bila činjenica da je imao i 10 skokova i devet asistencija. Šteta za tu jednu asistenciju koja mu je falila za tripl-dabl.

Na slavne dane podestio je Kevin Lav koji je imao 16 poena i to za svega 12 minuta na parketu. Bio je iks faktor večeras na koji Čikago nije imao odgovor. Tu je bio i Bem Adebajo sa 13 poena.

Nismo zaboravili ni srpskog reprezentativca. Nikola Jović se sada odavno ustalio sa minutažom. Igrao je skoro 27 minuta. Imao je pet poena, šest skokova i dve asistencije.

Kod Bulsa, koji su završili sezonu, Demar DeRozan je ubacio 22 poena. Nikola Vučević ga je pratio sa 16 poena i 14 skokova.


tagovi

Majami HitČikago BulsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara