Jelavić i Tompkins (Foto: ABA liga)
Jelavić i Tompkins (Foto: ABA liga)

Mega hendikepirana, Zvezdi ostalo da formalizuje plasman u finale

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 08:17

Izabranici trenera Janisa Sferopulosa od 20.00 gostuju Megi u drugom meču polufinala ABA lige. Domaćin osakaćen povredama Plavšića, Gnjidića i Miljenovića

mNa žalost neutralnih ljubitelje košarke, povrede su obeležile, a po svemu sudeći će i odlučiti seriju između Crvene zvezde i Mege. Mladi sastav Marka Baraća je na crtu crveno-belima izašao bez kapitena i glavnog strelca Uroša Plavšića koji je doživeo povredu lica u četvrtfinalu sa Cedevitom Olimpijom, da bi posle prvog duela polufinala koji je srpski šampion rešio sa ubedljivih 103:73 ostao i bez prvog plejmejkera Stefana Miljenovića koji je ozbiljnije povredio koleno i neće biti u stanju da se danas (20.00) stavi na raspolaganje u revanšu koji se igra u Hali sportova "Ranko Žeravica". Van stroja će osim pomenutog dvojca biti i Lovro Gnjidić tako da je put do drugog trijumfa, a time i plasmana u novo, deveto u nizu finala ABA lige za ekipu sa Malog Kalemegdana značajno olakšano.

Realno, Zvezdi je u predstojećih 40 minuta ostalo samo da ozbiljnim pristupom formalizuje svoje u borbi za trofej gde će ići na pobednika drugog polufinalnog para u kojem se sastaju Partizan Mozzart Bet i podgorička Budućnost (crno-beli vode sa 1-0 u seriji). Eventualne šanse za Megu u ovakvim okolnostima se broje u promilima, ali to svejedno ne zabranjuje domaćinu da pruži svoj maksimum i bori se do poslednjeg sekunda.

Izabrane vesti

Zato sa maksimalnim poštovanjem i fokusom današnjem okršaju prilazi Zvezdin strateg Janis Sferopulos kojeg ne zavarava pobeda od 30 poena razlike u duelu pre četiri dana.

"Pred nama je druga utakmica polufinalne serije protiv ekipe Mege i očekujem potpuno drugačiji duel u odnosu na onaj koji smo odigrali na našem terenu. Moramo da budemo fokusirani i maksimalno koncentrisani tokom čitave utakmice, da igramo našu igru i ispoštujemo plan”, istakao je Grk.

Puno rečitiji od svog trenera bio je Nemanja Nedović koji je bio jedan od najistaknutijih pojedinaca u prvom susreta. Brzonogi bek je upisao 13 poena uz šut iz igre 5/10, a pride je podelio i četiri asistencije. Zajedno sa još šestoricom saigrača je imao valorizaciju 15 i učinio da Zvezda ostvari najtimskiju pobedu u sezoni. Onu koja puno obećava pred veliko finale.

Mislim da smo u prvoj utakmici bili fokusirani, ispoštovali smo sve dogovore koje smo imali, ali ne treba rezultat iz prvog meča da nas zavara. Mislim da će Mega izaći sa mnogo više energije sada. Neće biti kompletni, ne znam kakva je situacija sa Plavšićem, ali znam da Miljenović neće igrati. Ja mu ovom prilikom želim brz oporavak jer je imao sjajnu sezonu do sada. Ako budemo opet na maksimumu i ako odradimo što trener bude tražio od nas, mislim da neće biti problema. Mi poštujemo sve ono što su uradili ove sezone, ali znamo gde smo i da smo favoriti. Jasno je da idemo na pobedu”, poručio je Nedović.

Iako za malo šta imaju da se uhvate, Baraćevi momci, ako ništa drugo, barem žele na dostojan način da se oproste od regionalnog takmičenja za ovu sezonu. I da igrom opravdaju zvanje četvrtoplasiranog tima na Jadranu. Borbu i zalaganje - to je sve što perspektivni trener želi od svojih perspektivnih igrača.

"Dobrim igrama ove godine došli smo u situaciju da budemo među četiri najbolje ekipe u regionu. I pored svih izostanaka, želimo da opravdamo tu činjenicu i da uživamo boreći se do kraja. Znamo šta treba da korigujemo u odnosu na prvu utakmicu da bismo i dalje bili konkurentni. Nadam se da će publika na Novom Beogradu uživati u dobroj plej-of košarci", rekao je Barać.

Jedan od onih koji će pokušati da nadoknadi izostanak saigrača je mladi centar Filip Jović koji se u prvom susretu svojski ganjao sa mnogo iskusnijim Lukom Mitrovićem i Džoelom Bolombojem.

"Očekuje nas utakmica protiv izuzetno kvalitetne ekipe Crvene zvezde. Sigurno je da će nam posao biti dodatno otežan zbog povreda Plavšića i Miljenovića, ali u kom god sastavu da istrčimo, na nama je da damo sve od sebe i da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže."

ABA LIGA - POLUFINALE

POLUFINALE 1

Partizan Mozzart Bet - Budućnost 78:67 (1-0 u seriji)

/Ledej 15 - Makundu 14/

Utorak:

18.00: (3,00) Budućnost (16,00) Partizan Mozzart Bet (1,50)

Eventualna majstorica, 10. maj: Partizan Mozzart Bet - Budućnost*

POLUFINALE 2

Crvena zvezda - Mega 103:73 (1-0 u seriji)

/Nedović, Gedraitis 13 - Đurišić 26/

Utorak:

20.00: (6,00) Mega (20,00) Crvena zvezda (1,17)

Eventualna majstorica, 10. maj: Crvena zvezda - Mega*



tagovi

ABA ligaKK Crvena zvezdaKK Mega

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara