""
""

Istorija kaže: Srbija će biti košarkaški prvak Evrope u septembru! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.05.15. | 19:26

Poslednji put kada su se trojica igrača iz Srbije našla u prvoj petorci Evrolige, 2002. godine, reprezentacija je osvojila titulu svetskog prvaka

Srpskoj košarci predstoji još svetlija budućnost, ako je verovati statistici i nekim podacima iz prošlosti. Evroliga je danas uvrstila Miloša Teodosića, Nemanju Bjelicu i Bobana Marjanovića u prvu petorku Evrolige, a poslednji put kada se desilo tako nešto, reprezentacija je osvojila titulu svetskog prvaka.

Izabrane vesti

Pre 13 godina u idealnom timu Evrolige našla su se trojica reprezentativaca tadašnje Jugoslavije, Dejan Tomašević, Dejan Bodiroga i Marko Jarić.

Tomašević je tada igrao za špansku Taukeramiku, Bodiroga za atinski Panatinaikos, a Jarić za italijanski Virtus iz Bolonje. Titulu šampiona u Evroligi te sezone osvojio je Panatinaikos, a Bodiroga je proglašen za nakorisnijeg igrača takmičenja.

BRAVO MAJSTORI!!! EVROLIGA ZVANIČNO POTVRDILA - TEO, BJELICA I MARJANOVIĆ U NAJBOLJOJ PETORCI! (VIDEO)

Pored njih trojice, u idealnoj petorci Evrolige te sezone našli su se još Manu Đinobili, tada Jarićev saigrač iz Bolonje i Tijus Edni, član Benetona iz Treviza.

U leto 2002. godine sva trojica srpskih košarkaša igrala su za reprezentaciju Jugoslavije na Mundobasketu u Indijanopolisu i došli do titule svetskog šampiona pobedom u finalu posle produžetka protiv Argentine.

Od 5. do 20. septembra ove godine igra se Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, Francuskoj, Hrvatskoj i Letoniji, pa će to biti dobra prilika da se proveri da li je tačna teorija po kojoj bi evroligaški uspeh srpskih košarkaša mogao da donese prednost i nacionalnom timu.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaMarko JaricJugoslavijaEvropaDejan TomaševićDejan Bodiroga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara