Ti Džej Parker (©Starsport)
Ti Džej Parker (©Starsport)

Ipak je bilo previše: Ti Džej Parker više nije trener Asvela

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 19:04

Iako su francuski mediji pisali da će predvoditi ekipu za vikend, uprava je rešila da okrene novi list

U francuskom prvenstvu učinak 4-3, u Evroligi 0-4. Pritom je Asvel vezao 17 poraza u elitnom takmičenju zaključno sa proteklom sezonom, što je negativni rekord (deli ga sa Himkijem). Pisali su francuski mediji da će sačuvati posao makar na još neko vreme, ali izgleda da je upravi kluba prekipelo. Ti Džej Parker se rastao sa timom iz Vilerbana, zvanično je potvrđeno na sajtu kluba.

BeBasket je pisao da će brat vlasnika kluba Tonija Parkera, predvoditi ekipu za vikend protiv Roana u LNB Pro A ligi, nakon što klub nije uspeo da se dogovori sa KS Nemačke da dozvoli selektoru Gordonu Herbertu da ga zameni. Ipak, nije bilo izlaza za Ti Džeja iz ovako loše situacije.

Izabrane vesti

"Nakon što je početak sezone bio ispod očekivanja, uprava kluba je donela odluku da se rastane sa trenerom Ti Džej Parkerom. Od nedelje će ekipu privremeno predvoditi tandem Žan Kristof Prat i Pjerik Pupe," stoji u zvaničnom saopštenju najtrofejnijeg francuskog kluba.

Prošle sezonu su rezultati bili ispod svih očekivanja. Asvel je bio poslednji na tabeli sa samo osam pobeda posle 34 runde. U Francuskoj nije stigao ni do finala plej-ofa, osvojio je jedino Kup lidera. Ipak, Parker je ostao preko leta, dobio daleko kvalitetniji i iskusniji tim, što je bio jasan signal da Asvel želi da popravi rezultate. Razvijanje mladih igrača ostalo je u drugom planu, Zakari Rizaher je poslat na kaljenje u Burg, a sa timom je samo 19-godišnji Noam Jakov, za kojeg je nema mnogo prostora pored Parisa Lija, Nanda De Koloa i Frenka Džeksona.

Dakle, htela je uprava da baci rukavicu u licu Monaku u borbi za tron u Francuskoj, uhvati se u koštac sa najboljima u Evropi i s tom namerom oformila rekordan budžet od 21.000.000 evra. Rezultata nema i na kraju je ipak povučen logičan potez, Asvel će krenuti u drugom smeru.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Fenerbahčea, u kojem je Parkerova ekipa imala 18 poena prednost u prvoj četvrtini, postigla 55 poena za poluvreme, a na kraju primila 101 poen i ponovo ostala praznih šaka. Možda je i presudilo što je posle prstom upirao u igrače.

"Šteta, jer bili smo dobri u prvom poluvremenu, plan koji smo napravili je funkcionisao. Onda se Fenerbahče prebrzo vratio u trećoj deonici i Paris Li je napravio grešku koja nas je skupo koštala. Teško je, zato što smatram da smo zaslužili više, ali ponosan sam na igrače, koji su dali sve od sebe", rekao je trener Asvela za francuski Le Progres.

Parker je sa radom u Asvelu počeo 2013. godine kao asistent, upijao od trenera poput Pjera Vensana, Džej Di Džeksona i Zvezdana Mitrovića. Prvi trener je postao 2020. godine, osvojio sve trofeje u prvoj sezoni na domaćoj secni. Nakon toga je podigao još dve titule u Francuskoj osvojio Kup i Kup lidera.


tagovi

Ti Džej ParkerKK AsvelAsvelParis Li

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara