Imamo parove četvrtfinala! Real opet na Panatinaikos, Fenerbahče čeka Žalgiris

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.19. | 23:35

Poznati i potencijalni okršaji na Fajnal foru u Vitoriji

Utakmice od petka su izgubile svaki smisao, Žalgiris je holivudskim trijumfom u domu aktuelnog evropskog šampiona rešio sve dileme oko toga ko ide dalje i sa koje pozicije, što znači samo jedno - imamo i sve četvrtfinalne parove Evrolige!

ZA ISTORIJU! Žalgiris vaskrsnuo, slavio u Madridu posle 20 godina i otišao u TOP 8

Izabrane vesti

Žalgiris je posle nekoliko prvoklasnih igara u poslednjih mesec dana i šest uzastopnih trijumfa stigao do pozicije broj osam, koja će kaznenu ekspediciju Šarunasa Jasikevičijusa odvesti pravo na noge prvom favoritu za titulu - Fenerbahčeu! Dakle, ubedljivo najbolji tim ligaškog dela Evrolige ukrstiće koplja s najvećim pobednikom finiša prvog dela sezone i ekipom koja trenutno igra najbolju košarku u Evropi. 

Kalatesova NBA noć - 11/12/18! Prvi tripl-dabl posle Vujčića, Jović i Vilijams razdvojeni, Budućnost samlevena (VIDEO)

CSKA će s drugog mesta dočekati Baskoniju, koju su Armejci nadigrali i u poslednjem kolu prve faze. Kako se i drugi rezultati poklopili, Baskonija će opet na noge paklenom sastavu Dimtrisa Itudisa. Dva najjača okršaja gledaćemo u poslednje dve utakmice! Istorija se ponavlja i Real Madrid će evropsku krunu napasti upravo preko Panatinaikosa u četvrtfinalu. Veliki problem za Kraljevski klub je što je Serhiju Ljulju konstatovana povreda levog butnog mišića, zbog čega će sa terena možda odsustvovati čak mesec dana, a to znači - nema učešća u četvrtfinalnoj seriji! Ovog puta madridski gigant nema Luku Dončića da povuče sve konce, dok Panatinaikos pod komandom neumornog Nika Kalatesa igra najbolju košarku u poslednjih nekoliko godina. 

RASPLET: Džejms odveo Armani na dno! Sjajni Micić, Baskonija ne mora da brine

Na kraju, Efes će sa četvrte pozicije dočekati Barselonu Svetislava Pešića i tu se može očekivati žestoka borba do poslednjeg daha. 

Uz četvrtfinale parove, otkriveno je i kako bi mogli da izgledaju parovi Fajnal fora u Vitoriji (17-19 maj). Dakle, ukrstiće se pobednici utakmica Fenerbahče - Žalgiris i Efes - Barselona odnosno CSKA - Baskonija i Real Madrid - Panatianikos. 

Čeka nas još mnogo najkvalitetnije evropske košarke! 

PAROVI ČETVRTFINALA EVROLIGE

U1: Fenerbahče - Žalgiris
U2: CSKA Moskva - Baskonija
U3: Real Madrid - Panatinaikos
U4: Anadolu Efes - Barselona

OKRŠAJI FAJNAL FORA

Pobednik U1 - Pobednik U4
Pobednik U2 - Pobednik U3

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara