Džejsi Kerol odlazi iz Reala

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.11.19. | 12:37

Neće biti produžetka saradnje sa vremešnim bekom

Dolasci velikih igrača u klubove uvek se dočekuju sa ogromnom euforijom, dok se odlasci onih koji su obeležili jednu eru uvek dočekuje sa tužnom emocijom. Tako će biti i u slučaju Džejsija Kerola, koji nakon ove sezone izvesno neće produžavati ugovor sa Kraljevskim klubom.

Kerol u Madrid stigao 2011. godine i osvojio sve što se može osvojiti. Mnogi ga smatraju herojem iz senke, a koliko je sve ovo vreme bio važan za klub pokazuje i činjenica da je strani igrač sa najviše postignutih poena u istoriji Real madrida.

Izabrane vesti

Da je rastanak izvestan potvrđuju i reči njegove supruge Bejli, koja je na Instagramu na pitanje koliko će Džejsi igrati dugo u Realu, odgovorila: još samo ovu sezonu. Kerolov ugovor ističe u junu 2020. godine i do sada nije bilo nikakvih naznaka da bi mogao da bude produžen.

Kerol je u Realu osvojio dve Evrolige (2015. i 2018), tri titule prvaka Španije (2013, 2015. i 2016), a bio je deo najboljeg tima ACB lige 2011. godine. Ove sezone prosečno postiže 6,2 poena u proseku u Evroligi, a 8,7 u ACB ligi.

Ore Reala nosio je dres Gran Kanarije i Real Madrida, a prethodno nije draftovan 2008. godine, nakon što je završio Juta Stejt koledž.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara