Detalj iz prve utakmice (©ABA Liga - Budućnost / Filip Roganović)
Detalj iz prve utakmice (©ABA Liga - Budućnost / Filip Roganović)

Budućnost ima prvu meč-loptu za polufinale, čeka se Luka Božić

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 08:36

Plavi žele da ceo posao završe u dve utakmice, ali pita se i Zadar

Ubedljiva igra i pobeda nad Zadrom od 31 poena razlike (100:69) podigao je apetite u Podgorici, pa košarkaši Budućnosti žele da četvrtfinalnu seriju ABA lige završe u dve utakmice. Druga se igra večeras (TV Arenasport, 19.00), a tim Andreja Žakelja ima prvu od dve meč-lopte za polufinale u kojem kasnije čeka boljeg iz duela Partizan Mozzart Bet - Studentski centar.

Trener Plavih smatra da je za pobedu u Zadru ključan pristup iz drugog poluvremena prvog meča...

Izabrane vesti

"Čak mislim da nije bilo loše ni u prvom delu, ali u drugom smo se držali dogovora, igrali smo agresivnije, brže. Isto treba da razmišljamo i u drugom meču. Biće to sasvim drugačija utakmica, igraju pred svojom publikom. Biće puna dvorana, motivisani su, tako da se mi na to moramo pripremiti. Sa pravim pristupom i taktičkim detaljima želimo da u Zadru privedemo četvrfinale kraju", rekao je Žakelj koji veruje da njegovi igrači mogu da igraju još i bolju košarku:

"Imali smo vremena da se odmorimo i analiziramo utakmicu, uvideli gde smo pravili greške, gde možemo da budemo bolji. Mislim da će Zadar biti u drugačijem izdanju. Imali su vremena da se odmore, očekujem punu dvoranu i podršku domaćim igračima. Biće to težak meč, ali mi ćemo dati sve od sebe da dobijemo".

Budućnost je u ligaškom susretu dobila Zadar kao gost rezultatom 67:57, a Andrija Slavković naglašava da ekipa treba opet da pokaže odbranu iz prvog meča.

"Mučili smo se u prvom poluvremenu. Nismo mogli da se odlepimo na neku pristojnu razliku, ali smo u nastavak ušli sa većom energijom i fokusom. Zato smo i napravili veliku razliku. Mislim da će druga utakmica biti potpuno drugačija u odnosu na prvu. Svi znamo kako je teško igrati u Zadru, pogotovo kada je hala puna. To je mnogo vruć teren. Spremamo utakmicu na potpuno drugačiji način. Zadar je specifična ekipa koja igra na manji broj poena i sa pet visokih igrača. Vrlo dobro se znamo, tako da nema mnogo tajni. Pokušaćemo iz utakmice da izađemo kao pobednici i završimo seriju sa 2-0. U tom slučaju bismo u polufinale ušli svežiji i imali duže vremena da spremimo te utakmice".

Trener Zadra Danijel Jusup nada se da će njegov tim moći da pokaže bolju odbranu u odnosu na početak četvrtfinala, kada je dozvoljeno 100 poea...

"Budućnost ima izuzetan potencijal na obe strane parketa. Defanzivno sjajno igraju, pokazalo se to kroz nekoliko utakmica u ove dve godine. To nas obavezuje da i naša odbrana bude organizovana, da ne primamo lagane poene. U Podgorici je bilo evidentno da smo u prvom poluvremenu dosta dobro stajali na parketu, verujem da ćemo uz naše navijače biti napadački opušteniji i raznovrsniji i da ćemo napraviti dobar rezultat. Pozivam navijače i zahvaljujem im na podršci", rekao je Jusup.

Prava enigma je Luka Božić. Najbolji igrač Zadra i dvostruki uzastopni MVP ligaškog dela bio je nevidljiv u Podgorici, pošto je za 34 minuta ubacio samo dva poena uz 1/6 iz igre i oba promašena slobodna bacanja. Ako i večeras bude omanuo, Zadru ostaje još samo hrvatsko prvenstvo. Baš zato bi najbolji strelac ABA lige i trebalo da ima motiv više...

ABA LIGA - ČETVRTFINALE

BUDUĆNOST - ZADAR

Subota:

Budućnost - Zadar 100:69

/Ferel 17 - Ramljak 14/

Drugi meč, 19. april:

19.00: (3,00) Zadar (16,0) Budućnost (1,50)

Treći meč*, 27. april:

Budućnost – Zadar

CRVENA ZVEZDA – STUDENTSKI CENTAR

Prvi meč, 15. april:

Crvena zvezda - Studentski Centar 83:81

/Teodosić 17 - Ivišić 14/

Drugi meč, 22. april:

18.30: Studentski centar – Crvena zvezda

Treći meč*, 26. april:

Crvena zvezda – Studentski centar

MEGA – CEDEVITA OLIMPIJA

Prvi meč, 15. april:

Mega - Cedevita Olimpija 119:98

/Đurišić 31 - Kobs, Stjuart 20/

Drugi meč, 21. april:

20.00: Cedevita Olimpija – Mega

Treći meč*, 27. april:

Mega – Cedevita Olimpija

PARTIZAN MOZZART BET – IGOKEA

Prvi meč, 17. april:

Partizan Mozzart Bet – Igokea 94:85

/Panter 18 - Nakić 21/

Drugi meč, 21. april:

18.00: Igokea – Partizan Mozzart Bet

Treći meč*, 28. april:

Partizan Mozzart Bet – Igokea

* - Ako bude potrebe.


tagovi

KK Budućnost PodgoricaKK ZadarLuka BožićAndrej ŽakeljDanijel Jusup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara