©Reuters
©Reuters

Zvezdinoj odbrani će biti teško, raspucao se Beni Šeško (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 22:58

Slovenci na krilima napadača Lajpciga savladali Finsku i stigli do možda i ključne pobede na putu ka Evropskom prvenstvu - 3:0

Reprezentacija Slovenije se pošteno odužila Finskoj za neprijatan poraz u Helsinkiju u junu ove godine, u potpunosti je nadigrala selekciju Marka Kanerve i ostvarila možda i ključni trijumf kada je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo - 3:0 (2:0).

Sastav Matjaža Keka poslednja tri kola u grupi H dočekuje sa četiri boda više od večerašnjeg protivnika i direktnog konkurenta za plasman, koji je na trećem mestu, a još više se približila željenom cilju nakon što je Danska na Parkenu prema očekivanjima savladala Kazahstan (3:1), koji baš kao i Finska ima 12 bodova.

Izabrane vesti

Kao i okršaj sa Severnom Irskom, i ovaj meč je obeležio Benjamin Šeško, koji je postigao oba gola za Slovence na ovoj utakmici. Napadač Lajpciga polako ali sigurno ulazi u pravu formu, očekuje se da će uskoro preuzeti i ulogu glavnog napadača u nemačkom klubu, a najviši stepen forme bi mogao da dostigne baš u mečevima sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona (25. oktobar i 7. novembar).

Sačuvao je Kek Šeška u meču sa slabašnim San Marinom, a onda dočekao njegovu eksploziju. Odlični napadač, rođen u maju 2003. godine, došao je do brojke od devet postignutih golova na 23 utakmice sa državni tim, uz pet asistencija.

Tačku na odličnu partiju Slovenije u večerašnjem meču stavio Erik Janža pogotkom u nadoknadi utakmice, koji je odlično reagovao nakon kornera i odbijenu loptu preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora poslao u donji levi ugao finskog gola.

Šeško je prvi pogodak postigao sa bele tačke u 16. minutu, dok je kod drugog u 28. minutu pokazao koliko je brz sa loptom, bez obzira na korpulentnu građu i visinu (194 cm), krunisavši ubitačan kontranapad svoje ekipe i asistenciju Andrža Šporara.

Finci su u drugom poluvremenu pokušavali da se vrate u meč, u nekoliko navrata su pripretili preko Temua Pukija, ali nisu uspeli da savladaju Jana Oblaka, pa se samo čekao trenutak da matiraju protivnika. To se dogodilo u drugom minutu nadoknade.

Heroj pobede Danaca bio je Robert Skov, koji je postigao dva gola. Seriju pogodaka je otvorio Jonas Vind u 36. minutu, na asistenciju Joakima Andersena. Počasni pogodak za goste postigao je Vorogovski u 58. minutu utakmice.




KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 7. KOLO

Subota

GRUPA H

Severna Irska - San Marino 3:0 (2:0)

/Smit 5, Maenis 11, Mekmanamin 81/

Slovenija - Finska 3:0 (2:0)

/Šeško 16, 28, Janža 90+2/

Danska - Kazahstan 3:1 (2:0)

/Vind 36, Skov 45+1, 48 - Vorogovski 58/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Benjamin Šeško

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara