Gonsalo Guedes (©Wolves)
Gonsalo Guedes (©Wolves)

Zvanično: Guedes stigao u VulverPortugal kao četvrto najskuplje pojačanje

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 22:48

Nastavlja se trend dovođenja pojačanja iz Portugalije

To odavno nije portugalska kolonija, Vulverhempton je zbog svoje povezanosti sa jednim od najmoćnijih agenata na svetu Žorža Mendeša odavno dobio sve primese portugalskog kluba!

Klub sa stadiona Molino nastavio je trend pojačavanja igračima iz zemlje nekadašnjeg evropskog prvaka, pošto je potpisao petogodišnji ugovor sa udarnom iglom Valensije Gonsalom Guedesom. Vulvsi su za Guedesa platili 30.000.000 evra, bez bonusa kojih će takođe biti, što predstavlja četvrti najskuplji posao u klupskoj istoriji! Zavisno od visine bonusa, mogao bi da preraste i u treće najskuplje plaćeno pojačanje, a kolika je opčinjenost kluba portugalskim fudbalerima, tačnije onima koje zastupa Žorž Mendeš pokazuje i to da se u pet najplaćenijih nalaze trojica Portugalaca, odnosno petorica u top 10!

Izabrane vesti

Transfer je prvo potvrdila Valensija koja se Guedesu zahvalila za sve učinjeno tokom proteklih pet godina, kada je stigao iz PSŽ prvo na pozajmicu, da bi zatim bio otkupljen za 40.000.000 evropskih novčanica. Vulvsi su to učinili nešto kasnije...

Subota, 16.00: (2,35) Vulverhempton (3,25) Fulam (3,40)

Vihorno krilo jedno je od najuticajnijih igrača u novijoj istoriji slavnog kluba sa Mestalje. Postigao je 40 i namestio još 32 gola na 198 nastupa za Slepe miševe, ali je ovog leta morao da ode kako bi klub bar delimično ugasio veliki požar zbog nagomilanih dugova i preopterećenog budžeta za plate s obzirom na to da je Guedes bio među najplaćenijim igračima u timu.

Guedes je treće pojačanje Vulvsa ovog leta posle štopera Barnlija Nejtana Kolinsa koji je stigao za 24.300.000 evra, te napadača Hvonga koji je plaćen Lajpcigu bezmalo 17.000.000 evra.

Vulvsi su u međuvremenu potvrdili da su poslali Konora Koudija na pozajmicu u Everton, nedugo pošto je zvanično saopšteno da Bena Godfrija zbog teške povrede čeka tromesečna pauza.


tagovi

Gonsalo GedesLetnji prelazni rok 2022VulverhemptonValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara