(©Zrinjski)
(©Zrinjski)

Zrinjski bliži trofeju Kupa BiH, Borac nemoćan pod Bijelim Brijegom, samo sudije ispoštovale himnu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 20:41

Mostarci nadigrali Banjalučane u prvoj utakmici finala

Fudbaleri Zrinjskog savladali su Borac na domaćem terenu i time došli korak bliže prvom trofeju u sezoni. Ukoliko u toj nameri i uspeju, to će biti prvi put od sezone 2011/2012 da je neko odbranio trofej u Kupu, pošto je poslednji put uradila ekipa Željezničara iz Sarajeva. Sa druge strane, crveno-plavi iz Banjaluke su jedini trofej u najmasovnijem takmičenju BiH osvojili 2010. godine, a i sada im neće biti lako, pošto je Zrinjski prvi meč rešio u svoju korist s minimalnih 1:0.

Viđena je potpuna dominacija domaćeg tima koji je imao mnogo više šansi i odneo je potpuno zaslužen trijumf pred revanš u Banjaluci koji je na programu 22. maja.

Izabrane vesti

Jedini strelac na utakmici bio je Mario Ćuže na asistenciju Matije Malekinušića. Isti igrač je bio blizu da duplira prednost svoje ekipe u 49. Minutu, ali ga je zaustavio golman gostiju Marko Milošević. Domaći su nastavili sa inicijativom, viđena je opsada gola Borca što pokazuje i statistika – pet udaraca u okvir gola imao je Zrinjski naspram samo jednog udarca gostujuće ekipe, ali je rezultat do kraja utakmice ostao nepromenjen.

Banjalučani razloge za svoju slabu igru mogu tržiti u izostanku nekoliko standardnih prvotimaca, među kojima su Kvržić, Herera i Blagaić.

Interesantna situacija viđena je pre početka utakmice kada su himnu BiH ispoštovale samo sudije, okrenuvši se prema državnoj zastavi. Igrači su istu potpuno ignorisali. Takođe, određeni broj navijača je pozdravio himnu, dok su je ostali izviždali.


tagovi

ZrinsjkiBorac Banja Luka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara