Ivan Jovanović
Ivan Jovanović

Zeleno-bela Atina slavi Srbina: Ivan Jovanović ne gubi od Olimpijakosa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.04.23. | 22:00

Iskusni strateg bez poraza u mečevima sa gradskim rivalom otkad je preuzeo Panatinaikos; večeras - pobeda 2:0

Kao trener Iraklisa u svoja dva mandata (2002. i 2007) Ivan Jovanović ima remi i poraz u susretima sa Olimpijakosom. Od dolaska na klupu Panatinaikosa leta 2021, srpski strateg protiv iskog rivala, ali u mečevima daleko većeg značaja jer je reč o gradskom derbiju i duelima najvećih grčkih klubova, ne zna za poraz!

U četvrtom kolu plej-ofa 60-godišnji Lozničanin sedmi put je bio akter velikog atinskog derbija, a treći put teren napustio kao pobednik. I to ponovo bez primljenog gola. Sa večerašnjih 2:0 gol-razlika je 6:2 u korist njegovog tima.

Izabrane vesti

Ono što je bitnije, Panatinaikos je odgovorio AEK-u na pobedu protiv Arisa (3:1) i ponovo su bodovno izjednačeni na čelu grčkog prvenstva, dok Olimpijakos sada zaostaje šest bodova. Uprkos buđenju skupocenog sastava iz Pireja kako je sezona odmicala, ponovo deluje da crveno-beli neće uspeti da odbrane titulu, odnosno vežu četvrtu uzastopnu. Do kraja je, ipak, ostalo još šest kola pa sačekajmo rasplet...

Večerašnji derbi rešen je pogocima u prvom poluvremenu. Najbolji strelac Panatinaikosa, Slovenac Andraž Šporar iskoristio je grešku Papastatopulosa za svoj deseti prvenstveni gol ove sezone. Bilo je to u 28. minutu, a u 36. je Jusef El Arabi autogolom na centaršut iz kornera duplirao prednost domaćih.

Drugo poluvreme uglavnom se igralo na polovini Panatinaikosa, ali bez većih opasnosti po gol Alberta Brinjolija.

Današnji program plej-ofa Superlige Grčke imao je ružnu uvertiru, pošto su tamošnji mediji optužili poljskog arbitra Pavela Račkovskog da je u subotu uveče po sletanju u Atinu bio u alkoholisanom stanju i izazivao nerede. Tokom današnjeg dana Poljak se, međutim, oglasio saopštenjem u kom tvrdi da je on bio žrtva, odnosno da ga je prepoznao jedan navijač Panatinaikosa, koji je bio pijan, nakon čega ga je pljunuo, vređao i pretio mu. Epilog incidenta je da Račkovski nije sudio duel AEK-a i Arisa (3:1) u kom su se domaćini dobro preznojili da dođu do tri boda. Uspeli su tek golovima Cubera u 82. i petom minutu nadoknade.

Andrija Živković je odigrao ceo meč za PAOK i upisao asistenciju za vodeći gol u pobedi 4:2 nad volosom. Strelac drugog pogotka za goste bio je Ognjen Ožegović, koji je ušao s klupe dok je od starta igrao Miloš Deletić.

GRČKA 1, PLEJ-OF - 4. KOLO

Nedelja

AEK - Aris 3:1 (1:1)

/Garsija pen 36, Cuber 82, 90+5 - Iturbe 45+1/

PAOK - Volos 4:2 (4:0)

/Ingason 6, Narej 16, 27, Dantas 45+4 - Cokanis 58, Ožegović 88/

Panatinaikos - Olimpijakos 2:0 (2:0)

/Šporar 28, El Arabi ag 36/



tagovi

Ivan JovanovićPanatinaikosOlimpijakosGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara