U korak sa Noletom: I Nadal u finalu, ali na drugom kraju sveta

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.02.20. | 09:28

Španac u Akapulku slavio na Dimitrovim i večeras se za 85. ATP titulu i treći šampionski sombrero bori sa Tejlorom Fricom

Dvoglava aždaja sa vrha ATP liste nastavlja da spaljuje protivnike gde god da se pojavi. Pošto je Novak Đoković juče u Dubaiju, istina na jedvite jade obezbedio novo finale, nekoliko sati docnije, ali skoro 15.000 kilometara dalje, Rafael Nadal je učinio isto.

Španac nije imao previše problema u polufinalu Akapulka (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 1,8 miliona dolara) protiv Grigora Dimtrova savladavši relativno lako Bugarina sa 6:3 i 6:2.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan. Velika pobeda protiv jednog od najboljih tenisera na sveu i mog dobrog prijatelja. Milsim da sam pogigao nivo tenisa tokom meča, štop je dobro za mene" izjavio je Španac koji je prvu od dve titule u Akapulku osvojio pre čak 15 godina.

A za treći pobednički sombrero as sa Majorke će se večeras boriti sa Tejlorom Fricom koji je u američkom derbiju nadjačao nakon velike borbe koja je potrajala 101 minut Džona Iznera rezultatom 2:6, 7:5 i 6.3. Ovo će 35. teniseru sveta biti prvi put da ukršta rekete sa Nadalom i jasno je ko je favorit. Ali, Španac je oprezan pošto se zaista radi o velikom talentu od kojeg se očekuje da se kad-tad nađe i u Top 10:
"Tejlor odlično igra, serva mu je ubitačna, kao i igra na osnovnoj liniji. Očekuje težak meč koji će od mene zahtevati da budem na vrhunskom nivou ako želim do titule".

Iako je Rafa veliki sportsmen i džentlmen, realno je da će zgaziti Amerikanca. Retko koji igrač kada prvi put izađe na megdan jednom od najboljih svih vremena uspe da pruži makar značajniji otpor, pošto je susret sa Nadalom i njegovim zaista specifičnim načinom igranja tenisa, pre svega zbog čuvenog "laso" forhenda levom rukom, zaista posebno iskustvo. Treba znati i to da drugi reket sveta na putu do meča za titulu u Meksiku nije ispistio niti jedan set, a ukoliko podigne pehar biće mu to 85. u profi karijeri.

Finalisti ATP 500 turnira u Akapulku sledi 300 poena i 187.101 dolara, a šampionu 500 bodova i 372.785 $.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara