Valensija se vratila iz mrtvih protiv trećeligaša , dao ga Čumić, Atletiko rutinski

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 22:16

Prošla i Almerija

Valensija je večeras plesala po ivici ambisa, ali je čudesnim preokretom uspela da se vrati iz mrtvih i nakon produžetaka u gostima eliminiše trećeligaša Terasu u prvom kolu Kupa kralja.

Poznato je koliko se španski niželigaši ’pale’ na skalpove zvučnih imena iz elite u Kupu kralja i kakve senzacije je donosilo ovo takmičenje. Terasa je večeras bila na pragu jednog takvog, vodila 2:0 do 84. minuta ali nije izdržala do kraja. Terasa je dala po gol na početku oba poluvremena, imala igrača više od 53. minuta i sijaset prilika da trećim golom potpuno ’ubije’ utakmicu. Nije ih iskoristila i kažnjena je.

Izabrane vesti

Čovek koji je održao Slepe miševe u životu je treći golman Kristijan Rivero koji je spasao još nekoliko golova. Uprkos igraču manje, Havi Grasija nije imao kud, prešaltao je formaciju na trojicu defanzivaca i ubacio startere standardne prvotimce Solera, Račića i Guedeša što mu se vratilo kako je samo mogao da poželi... Soler je iz penala u 84. minutu vratio nadu gostima, da bi Musa u nadoknadi vremena golom glavom uveo utakmicu u produžetke. A tamo je Gonzalo Guedeš sa dva gola pokazao klasu i poslao Valensiju u drugo kolo.

Tamo se plasirao i Atletiko Madrid koji je rutinski kao gost savladao niželigaša Kardasar sa 3:0 golovima Lemara, Sančeza i Vrsaljka. Simeone je pružio šansu nekim rezervistima poput Grbića, Ermosa, Felipea, Toreire ali i našem Ivanu Šaponjiću koji je zamenjen u 70. minutu.

Dalje ide i Almerija koja je bez Maraša i Sadika, sa skoro rezervnom postavom, slavila 4:1 u gostima protiv Ospitaliteta. A golom Nikole Čumića, Sporting Hihon je preokrenuo u gostima protiv Kvintanara i slavio 2:1.


tagovi

Gonsalo Gedes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara