Uroševićeva majstorija nije zamaskirala Partizanove probleme, organizacija igre ključni nedostatak

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.01.23. | 11:23

TSC ostavio bolji utisak na terenu hotela Sueno – 1:1

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Antalije)

Nije bilo važnih osovina Partizanove igre Bibarsa Natha i Rikarda Gomeša u sastavu koji je Gordan Petrić izveo na megdan TSC-u, ali ni opravdanja za prilično bledu partiju Parnog valjka u četvrtoj proveri u Beleku. Crno-beli su zabeležili i treći remi na zimskim pripremama, ali je pozitivnu ocenu više zaslužio dobro organizovani sastav Žarka Lazetića – 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Utakmica na terenu hotela Sueno pamtiće se po majstorskom pogotku najboljeg igrača crno-belih Slobodana Uroševića iz slobodnog udarca u 31. minutu utakmice, ali taj trenutak nije zamaskirao nedostatke u igri Beograđana, koji će sasvim sigurno ozbiljno zabrinti Gordana Petrića.

Okršaj sa sastavom Žarka Lazetića ogolio je najveći problem Partizana, a to je organizacija igre onda kada na terenu nema Bibarsa Natha. Taj nedostatak je stručni štab TSC-a očigledno dobro skautirao. Ekipa iz Bačke Topole je ušla u utakmicu sa pojačanim veznim redom, pa je uz prilično angažovane Radina i Kuveljića, te agresivne Jovanovića i Đakovca, potpuno dobio bitku u manevru.

Đakovac je na ozbiljne izazove stavljao Lukača u petom i 25. minutu, kada je snažno tukao sa ivice kaznenog prostora, ali je iskusni čuvar mreže u oba navrata odlično reagovao. Ipak, najzreliju šansu za Lazetićev tim propustio je Stefan Vukić u sedmom minutu, kada je sastav iz Bačke Topole iskoristio lošu reakciju defanzivaca Parnog valjka. Milan Radin je došao do lopte iskosa sa leve strane, ostavio loptu na tacni svom najisturenijem igraču, ali je ovaj loše šutirao sa vrha peterca i omogućio Lukaču da se razbrani u ranoj fazi utakmice.

Sjajan pogodak Partizanovog levog beka potpuno je promenio tok utakmice. Znao je Veljko Ilić kakav šut ima Partizanov levi bek, s obzirom da je u novembru prošle godine na TSC Areni pogodio slično mesto njegovog gola. Ali baš kao ni tad, ni danas nije imao rešenje za njegovu levicu. Ilić je drugi put na velikim mukama u prvom poluvremenu bio takođe posle udarca Uroševića, koji je odlično opalio sa samog ćoška kaznenog prostora, ali je golman ekipe Žarka Lazetića ovoga puta uspeo da ukroti taj udarac.

Mnogo toga po pitanju pobednika utakmice na terenu hotela Sueno moglo je da bude rešeno u 51. minutu, takođe posle prekida na kojima su crno-beli dosta radili ove zime. Andrade je odlično centrirao sa desne strane, u idealnoj situaciji je bio Igor Vujačić koji je zakačio loptu glavom, ali je ona pala pored same desne stative Ilićevog gola.

U drugom poluvremenu je delovalo da je Partizan značajno unapredio organzaciju igre i uspostavio kontrolu dešavanja na terenu, ali je onda usledio pad koncentracije odbrane Parnog valjka. Iskusni Miloš Cvetković je ostao sam na desnoj strani, pravovremenim dodavanjem je pronašao Nikolu Kuveljića u srcu protivničkog šesnaesterca, a je ovaj udarcem iz prve poslao loptu iza leđa, ovoga puta nemoćnog Lukača.

Na novu reakciju Partizana ponovo se sačekalo sve do 70. minuta utakmice, kada je mladi Stjepanović uputio sasvim solidan pokušaj iz daljine, ali nedovoljno opasan da bi došlo do nove promene rezultata. Mladi vezista je u igru ušao u igru umesto Đorđa Petrovića, koji se nije snašao na sredinu u orkšaju sa iskusnim rivalima. Bio je predaleko od lopte, nije ga dovoljno bilo u igri, što je Stjepanović kasnije uspeo u određenoj meri to da nadomesti.

Petrić je energetski uspeo da podigne ekipu ulascima mlađanih igrača, pa se posle Mateje Stjepanovića na terenu našao i Marko Jevremović, koji je zamenio neubedljivog Meniga. Upravo je Jevremović u 81. minutu bio naredni koji pokušao da savlada Ilića, ali ni njegov udarac iz daljine nij bio dovoljno precizan.

Poslednja situacija koja je bila opasna po gol ekipe iz Bačke Topole dogodila se tri minuta pre kraja, kada je posle novog dobrog prekida Andradea loptu zakačio Saničanin, ali je ona ponovo otišla pored stative.

PARTIZAN – TSC BAČKA TOPOLA 1:1 (1:0)

/Urošević 31 – Kuveljić 59/

Partizan: Lukač – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Belić, Andrade – DIjabate, Petrović (od 60. Stjepanović), Menig (od. 69. Jevremović) – Pavlović.

Igrali su još: Gočmanac, Vlahović, Subotić, Jevremović, Stjepanović.

TSC: Ilić – Krstić, Cvetinović, Čalušić – Cvetković, Radin, Kuveljić, Stojković – Jovanović, Đakovac – Vukić.

Igrali su još: Antonić, Tomanović, MIlosavić, Krpić, Fuseni, Adrian, Ratkov, Čolić.


tagovi

Prijateljske utakmice

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara