Tužan kraj bajke u Bergamu: Atalanta se rastala sa Iličićem

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.08.22. | 22:03

Pamtiće se četiri gola protiv Valensije…

Iz Bergama stiže vest koja istinske ljubitelje Kalča neće ostaviti ravnodušnim: Atalanta i Josip Iličić sporazumno su raskinuli saradnju.

Slovenački plejmejker u prethodne dve godine prečesto je odsustovao, česte povrede i borba sa depresijom koju vodi u nekoliko navrata su ga odvajali sa terena na duže vreme. U poslednjem kolu prethodne sezone ušao je na osam minuta protiv Empolija, ali ga na startu ove nijednom nije bilo u timu, te je izrazio želju da promeni sredinu.

Izabrane vesti

Bivši sportski direktor Atalante Đovani Sartori želeo je da ga dovede u Bolonju, raspitivali su se Kremoneze i Monca, javila se potom i Verona, te je Atalanta rešila da mu izađe u susret, da mu čiste papire i olakša mu potragu za novim klubom.

Ipak, iako rastanak nije bio onakav kakav je zaslužio, ostaće Iličić upamćen kao sinonim uspona kluba iz Bergama koji je predvodio do visina na kojima nikada ranije nije bio, od tri vezane treće pozicije u Seriji A do četvrtifana Lige šampiona, a posebno će navijačima Boginje u sećanju ostati njegova četiri gola na Mestalji protiv Valensije…

U Atalantu je stigao iz Fjorentine za svega 6.400.000 evra i za pet godina provedenih u Bergamu odigrao je 173 zvanične utakmice u svim takmičenjima, postigao 60 golova i namesito još 44.



tagovi

Josip IličićAtalantaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara