Toti hoće kao Maldini

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.11.20. | 09:53

Roma zove legendu nazad

Roma želi da vrati Frančeska Totija.

Ikona rimskog kluba je u pregovorima sa novim valsnicima oko povratka na neku od rukovodećih funkcija u klubu.

Izabrane vesti

Podsetimo, Romu su prošlog leta za 591.000.000 dolara kupili američki biznismeni Den Fridkin i njegov sin Rajan. Najavili su promene, ali postepene. Smenjen je sportski direktor Đanluka Petraki, a govorilo se i o smeni trenera Paula Fonseke koji je odličnim rezultatima na početku sezone ipak uspeo da kupi poverenje američkih vlasnika.

Porodica Fridkin želi da velike promene počne sa idolom navijača Frančeskom Totijem i da ga vrati u klub. Juče su se sastali i razgovarali oči u oči, a Totiju je ponuđeno da preuzme neku od bitnih funkcija u klubu iako se ne otkriva koju. Sastanku je prisustvovao i generalni direktor Gvido Fjenga.

Totijev zahtev je bio da se vrati na neku od operativnih funkcija u klubu i da ima značajan uticaj. Njegova ideja da sedne u fotelju tehničkog direktora što je u hijerarhiji treća po važnosti funkcija u klubu. Isti posao obavlja Paolo Maldini u Milanu.

Podsetimo, Toti je po završetku igračke karijere u leto 2017. preuzeo funkciju sportskog direktora u klubu. Međutim, tadašnji vlasnik Džejms Palota je marginalizovao legendarnog kapitena u lancu odlučivanja i Toti je posle dve godine napustio Romu uz teške reči na račun tadašnjeg vlasnika. Tom prilikom je rekao da neće kročiti u klub u kojem je proveo 30 godina dok se vlasnička struktura na promeni.

Odlaskom Palote i dolaskom Fridkina, taj uslov je ostvaren i sada je na novim vlasnicima i Totiju da se dogovore oko uslova saradnje.


tagovi

Frančesko Toti

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara