© AFP
© AFP

Svi idu u Real, Barsu, Bajern... Ja sam drugačiji fudbaler i mislim srcem

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.05.20. | 14:23

„Mogao sam da tražim sve osim Figove „desetke“ i Raulove kapitenske trake“, priseća se Frančesko Toti

Prvo je došao Luis Figo iz Barselone 2000. Narednog leta pridružio mu se Zinedin Zidan iz Juventusa. Posle Mundijala u Japanu i Južnoj Koreji potpisao je Brazilac Ronaldo. Kad se posvađao sa Aleksom Fergusonom stigao je i Dejvid Bekam iz Mančester junajteda. Prethodno je Real već imao asove poput Ikera Kasiljasa, Roberta Karlosa, Raula...

Galaktikosi.

Izabrane vesti

Florentino Perez je hteo još. Svu pažnju usmerio je ka Večnom gradu u nameri da dovede Frančeska Totija i već paklenu ekipu učini još snažnijom. Nije mu se dalo, iako je Princ Rima sam priznao nekoliko puta da se kolebao.

Štaviše, kazaće i sam da je četiri petine puta ka Madridu prešao.

Recimo da sam imao nameru da napustim Romu, 80 odsto šansi da odem iz kluba“, prisetio se Toti u razgovoru za italijanski magazin Libero.

Šta se desilo?

Rimljani 2004. nisu bili na najboljem nivou, iako je predsednik Franko Sensi učinio sve da me zadrži. Real je bio spreman da plati mnogo, sve je uradio kako bi me preselio u Madrid. Na osnovu te ponude sam mogao da tražim sve osim „desetke“ koji je nosio Luis Figo i kapitenske trake, pošto je bila rezervisana za Raula. U pitanju je bio fudbaler sa najvećim primanjima u svlačionici, nosio je traku i predstavljao simbol kluba i svako ko bi u tom trenutku dolazio na „Santjago Bernabeu“ morao je da bude plaćen manje“.

Povoljna okolnost za Real u pregovorima sa Totijem bila je štop nije morao da plati ni cent obeštećenja Romi.

„Na kraju sezone 2003/04 istekao mi je ugovor sa Romom. Postojalo je neslaganje sa predsednikom. Ne mojom krivicom. Nije baš da sam je odbio Real, jer sam skoro pristao da pređem. Supruga Ilari Blazi me je ohrabrivala, govorila da je spremna sve da ostavi, da me podrži u odluci da potpišem za Real“.

A onda se sve promenilo.

Odluka da ostanem u Romi doneta je iz srca. Mislio sam na navijače, porodicu i prijatelje. Hteo sam da uradim nešto različito od onoga što fudbaleri generalno čine. Mnogi odlaze u Real, Barsleonu, Bajern. Ja sam drugačiji, sve vreme sam nosio samo jedan dres“, dodao je Frančesko Toti.

Primer odanosti – 25 godina u istom klubu. To se ne kupuje.

(FOTO: AFP)


tagovi

Frančesko Toti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara