Spartak traži pobedu posle više od mesec dana

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 09:51

Plavo-beli dočekuju Javor u pokušaju da poprave utisak pred početak plej-auta (18.00, Arena Sport)

Posle poraza u Kragujevcu (3:1) i smene trenera Nenada Lalatovića, pred fudbalerima Spartaka je težak zadatak da najzad pobede, prvi put još od 3. marta. Od 18 časova počinje okršaj protiv Javora, a da bi se zabeležila pobeda u foto-finišu sezone moraće da se ponovi partija protiv Voždovca. Poslednji tim koji je Spartak savladao.

Stigli smo i do poslednjeg kola ligaškog dela sezone Mozzart Bet Superlige Srbije, jedne od možda i najzanimljivijih u poslednjih nekoliko godina. Mnogo oscilacija u igri je obeležilo sezonu Spartaka, od vrhunskih rezultata do serije od pet poraza, rezultatska vrteška koja ulazi u foto-finiš. Daleko od toga da je iko u klubu, kao i njegovi navijači zadovoljan plasmanom na tabeli, shodno tome da je cilj postavljen pred početak sezone bio plej-of ali sada kada su i matematičke šanse za plej-of izgubljene, pred plavim golubovima je jasan zadatak.

Izabrane vesti

Što pre izboriti opstanak i krenuti sa pripremama za novu sezonu kako bi se ovakve situacije izbegle.

Za početak sledi im težak posao u završnoj rundi, Javor iz Ivanjice koji se osokoljen pobedom protiv Mladosti nada pozitivnom rezultatu i u Subotici kako bi obezbedio što viši plasman pred početak plej-auta.

Na konferenciji pred ovu utakmicu novi šef struke Spartaka Miloš Kruščić nije previše dužio, ali je jasno stavio do znanja koji su ciljevi i obaveze njegovih igrača:

"Trenutak je takva kakva jeste, a to znači da klub nije ispunio svoj cilj koji su oni zacrtali a to je da udju u plej-of. Realnost je takva da nama predstoji borba za opstanak. Moramo da se pogledamo u oči i da kažemo realno mi se borimo za opstanak shodno tome tako se i ponašamo od prvog dana. Pokušali smo da podignemo stepen gotovosti kao u vojsci, ali mi nismo u vojsci. Potrebno je da podignemo nivo ozbiljnost na jedan viši stepen, da igrači budu svesni da je situacija takva i da dajemo maksimum , kao prvo i osnovno na treningu", jasan je bio Kruščić te se nadovezao na rad sa igračima: 

"Imali smo u ovih četiri-pet dana četiri-pet treninga koliko je to moguće da igrači usvoje neke nove ideje koje mi iz štaba pokušavamo da implementiramo. Trudimo se da to ne bude mnogo jer to je u ovim trenucima kontra produkativno kada dolazi novi trener i ti sad hoćeš da nešto da dodaš svoje pa ako preteraš sa time onda može da bude i neželjenih efekata, znači dve do tri informacije. Radimo dosta na psihologiji ali ipak ipak kada izgubite pet utakmica odnosno zabeležite pet poraza i jedan nerešen rezultat sigurno da psihološko stanje nije najsjajnije, tako da je uglavnom rad ove nedelje bio na pripremi utakmice protiv Javora. Dobro smo ih analizirali i radili smo na tome da vratimo samopouzdanje igračima i na par ideja koje hoćemo da sprovedemo u toku utakmice. Što se tiče povređenih igrača sada nemamo većih problema, Babić i Kerkez su van stroja dok su svi ostali spremni da izadju na teren."

Projektovani sastav Spartaka (5-3-2): Vulić - Kerkez M, Ćalasan, Bogićević, Prijović, Mijailović - Đurasović, Tomović, Todoroski, Stanojev- Mijić, Mudrinski.

Piše: Oliver NAGEL


tagovi

Spartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara