Komentari na vest

Španci na ispitu Fife, budžet za organizaciju Svetskog prvenstva samo 1,5 milijardi evra

S

SS Lazio

pre 7 meseci

Ova glupost od ideje WC sa 48 reprezentacija plus organizatori iz tri kontinenta je nevidjena. Spanija skoro pa ima gotove stadione koji ispunjavaju kriterijume za WC. Madrid ima 2, Barcelona 3 (ukljucujuci Olimpijski stadion), Sevilja 3 tj. Kartuha i (potencijalno) renovirani stadioni Sevilje i Betisa, tu su i gotovi San Mames i Anoeta. U toku je renoviranje stadiona u Majorci gde treba da stane 40 hiljada gledalaca. U tih milijardu i po moze da stane nova Mestalja, navedeno renoviranje stadiona grada Sevilje ili u neki drugi stadion poput La Romarede. Spanija je uredjena zemlja i turisticki veoma posecena zemlja stoga mislim da nisu potrebna velika ulaganja u hotele, infrastrukturu, aerodrome itd. Inace da se ja pitam, WC bi rotaciono organizovale samo tri zemlje: SAD, Engleska i Nemacka.
Z

Zeleznik

pre 7 meseci

Ne znam kako se došlo do zaključka da Španija ne može sama da organizuje SP? San Mames, Wanda Metropolitanu, Novi Bernabeu, Novi Kamp Nou, Novi stadion Betisa. Sevilja pravi novi stadion takođe.
g

gost22

pre 7 meseci

tako sto je dvije godine bila korona propali su skroz turisti im nisu dolazili
S

Steva ns

pre 7 meseci

Šta ima španija da se brine kad će dva najbolja stadiona na svetu koji se trenutno rade realov i barsin biti kod nje pa atletikov vanda metropoloitano pa betisov benitov viljamarin pa mestalja pa la rosaleda pa saragosina romareda pa espanjolova konelja isto 40 000 stadion pa rijazor u la korunji pa ramon sančez pishuan isto preko 40 to je već dovoljno za organizovanje prvenstva sveta i to sami o hotelima i uslovima ne treba trošiti reči za njih sutra prvenstvo može da počne
S

Srexi

pre 7 meseci

Opet su daleko iza Nemacke ili Engleske i po stadionima i po infrastrukturi!!!
@

@Srexi

pre 7 meseci

Pa naravno da je engleska iznad jer je cela u privatnom kapitalu uglavnom arapskom a u španiji je većina klubova udruženje gradjana nema nepresušnu slavinu čak ni real ni barsa pritom engleska ima 6-7 vrhunskih klubova a špsnija 3-4 ali ovi manji klubovi nemaju ništa bolje stadione nego manji klubovi španije a o nemačkoj je glupo trošiti reči to je uz francusku najbesmislenija liga petice u španiji kad igraju zadnja dva utakmica pršti a u engleskoj ili nemačkoj gledamo 0-0
Z

Zombs

pre 7 meseci

U Nemackoj kada igraju zadnja 2 tima 0:0 a u spaniji sve prsti...pa ti si decko prolupao....pa u bundesligu se igra ubedljivo najlepsi fudbal,najposecenija liga,najbolja atmosfera i stadioni jednostavno nemacka liga je savrsenstvo za gledanje!!!!
1

189 189

pre 7 meseci

Mi za 1 milijardu gradimo samo stadion!
A

Amcooo

pre 7 meseci

Katar 200 milijardi a Spanija samo 1.5 milijardi????
B

BigVlad

pre 7 meseci

Tačno, samo što Španija već ima brutalne stadione i dovoljan broj hotela sa posetioce. Bukvalno ne moraju da ulože evro u infrastrukturu.