Foto: AFP
Foto: AFP

Smanjenje plate ubrzava El Šaravijev povratak kući, Roma i Fiorentina u klinču

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.20. | 18:24

Italijan bi da bude na oku selektoru Italije Robertu Mančiniju kako bi se našao na spisku reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo

Pokušaće Stefan El Šaravi u narednom periodu da se nametne selektoru Italije Robertu Mančiniju. Italijanski fudbaler želeo je još letos da se vrati u evropski fudbal, konkretno na Čizmu, kako bi se našao na spisku igrača za Evropsko prvenstvo, ali nije uspeo da pronađe novi angažman.

Odlaganje kontinentalne smotre za leto 2021. godine kupilo je El Šaraviju još malo vremena da promeni sredinu, a ograničenje plata za inostrane igrače u kineskoj Super ligi – 3.000.000 evra na godišnjem nivou - samo je pojačalo Stefanovu želju da napusti Šangaj Šenhuu i vrati se u Italiju. I timovi iz domovine su se aktivirali – konkretno Roma i Fiorentina.

Izabrane vesti

Podsetimo, rimski klub je još letos želeo da dovede 28-godišnje krilo, a Tutosport tvrdi da će se ove zime i Viola aktivirati. Međutim, ni jednima ni drugima neće biti lako, jer El Šaravi u Šenhui zarađuje ogromnih 14.000.000 evra. Naravno, niko na Čizmi mu ni u ludilu neće ponuditi ni približno toj cifri, svestan je El Šaravi i sam.

Stoga Italijan zahteva onoliko koliko bi prema ograničenju kineske Super lige dobio u Šangaju – 3.000.000 evra, što opet, nije zanemarujuća cifra za okvire italijanskog fudbala. Videćemo da li je želja da se nađe na Evropskom prvenstvu u godini pred nama veća od finansijske dobiti.

El Šaravi je u Šangaj stigao upravo iz Rome pre godinu i po dana u transferu vrednom 16.000.000 evra. U Italiji je nastupao još za Milan i Đenovu u kojoj je i ponikao. Šest meseci proveo je na pozajmici u Monaku.


tagovi

FjorentinaRomaStefan El Šaravi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara