Oleksandr Zinčenko i Mikel Arteta (©Reuters)
Oleksandr Zinčenko i Mikel Arteta (©Reuters)

Šest opcija, nijedna idealna: Zinčenko troši kredite i primorava Arsenal na kupovinu levog beka

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 17:42

Ukrajinac pruža osetno slabije partije nego prošle sezone

Kada krenete od nule i godinama gradite tim za velika dela, potpuno je očekivano da negde i pogrešite. Da napravite propust, 'promašite' sa pojačanjima. Mikel Arteta je za nepune četiri godine na Emiratima potrošio oko 680.000.000 evra u totalnu rekonstrukciju Arsenala, međutim, nije uspeo da skroji tim bez mana.

Fudbalska javnost na Ostrvu u aktuelnom timu Tobdžija trenutno vidi dve, s tim da na nedostatak vrhunskog centarfora upozorava već godinama unazad. Druga koja je postala izražena u aktuelnoj sezoni tiče se pozicije levog beka, koju će prema pisanju Atletika predstojećeg leta pokušati da dodatno pojača.

Izabrane vesti

Mikel Arteta u teoriji ima šest opcija na pomenutoj poziciji, više nego na bilo kojoj drugoj i timu, no, nijedna nije 'idealna'. Kiran Tirni i Nuno Tavares na koje ne računa ozbiljnije su na pozajmicama, Takehiro Tomijasu se najbolje snalazi na desnoj strani, Jurijen Timber i Jakub Kivijor u centralnom delu odbrane, dok Oleksandr Zinčenko, čini se, sve više troši kredite kod španskog stručnjaka.

Taktički fleksibilan, plejmejker zarobljen u telu defanzivca poslužio je Arteti kao vrlo dobro rešenje u 'tranzicionom' periodu, na putu ka povratku u sam vrh engleskog fudbala i nije preterano reći da je prošle sezone bio jedan od pouzdanijih igrača londonskog kluba.

Ipak, u aktuelnoj njegovi nedostaci u defanzivi sve više dolaze do izražaja, a 'njegova smelost da pokušava da pronalazi rešenja koja drugi ne bi smeli sve je manje prednost Arsenala', naglašava Atletik, podsetivši na jučerašnji detalj iz drugog poluvremena kada je poigravanje kapitena ukrajinske reprezentacije na ivici sopstvenog kaznenog prostora umalo skupo koštalo Tobdžije protiv Aston Vile.

Zinčenku ugovor sa Arsenalom ističe za dve sezone, što je trenutak kada klubovi obično odlučuju da li da igrača prodaju ili produžuju saradnju, međutim, u trenucima kada na Emiratima štancaju potpise - Bukajo Saka, Vilijam Saliba i Martin Edegor potpisali nove ugovore - u značajnije pregovore sa 27-godišnjim Ukrajincem nisu stupili. I mada za sada nema glasina o tome ko bi mogao da stigne u severni London, Atletik tvrdi da Arsenalova šoping lista uključuje i dovođenje novog levog beka.



tagovi

Oleksandr ZinčenkoArsenalLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara