Rezzime jučerašnjeg dana (utorak): Slomu Portugala se niste nadali

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.03.24. | 08:00

Pogledajte ko vam je 26. marta doneo novac, a ko prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

UKRAJINA - ISLAND (tip 1, kvota 1,62) - rezultat 2:1

Dobili smo i pretposlednjeg, 23. učesnika Evropskog prvenstva! Posle Gruzije, plasman na kontinentalnu smotru obezbedila je i Ukrajina pobedom protiv Islanda. Nije morala da puca penale kao Hviča Kvarachelija i drugovi, nije morala da igra ni dodatnih pola sata, ali je uz jednako veliku dramu selekcija Sergeja Rebrova obezbedila je kartu za put u Nemačku pošto je posle preokreta savladala ostrvljane i 'ugurala' se u grupu E gde će joj društvo praviti Belgija, Slovačka i Rumunija - 2:1 (0:1).

Opširnije OVDE.

ČEŠKA - JERMENIJA (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 2:1

Rano primljen gol nije poremetio Čehe koji su uspeli da potom režiraju preokret i stignu do pobede. Na gol Jermenije iz 14. minuta odgovor je stigao tek u nadoknadi prvog poluvremena, dok je gol vredan trijumfa Češka postigla u 77. minutu.

LITVANIJA - GIBRALTAR (tip 1, kvota 1,23) - rezultat 1:0

Uspeli su Litvanci da izbore opstanak u Ligi C Lige nacija, ali su se prilično namučili da dugi put u nedelju dana savladaju Gibraltar. Kao i u gostima, ponovo su Litvanci ostvarili minimalac, a trenutak odluke ispostavio se gol Fedora Černiha u 51. minutu.

FRANCUSKA - ČILE (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 3:2

Francuska je protiv Čilea sanirala rane iz poraza od Nemačke, ali iako je bilo 3:2 za njegovu selekciju, Didije Dešan nije zadovoljan otišao kući. Već u 11. minutu morao je da pravi prvu izmenu zbog povrede Žonatana Klausa, a potom i u 44. zbog Eduarda Kamavinge.

SENEGAL - BENIN (tip 1, kvota 1,40) rezultat 1:0

Jedni večeras slave, a drugi proklinju belu tačku. Imao je Benin priliku da sa penala povede, ali je nije iskoristio. Za razliku od rivala, u drugom poluvremenu je Mane rutinski najstrožu kaznu pretočio u gol kojim je Senegal stigao do minimalne pobede.

DANSKA - FARSKA OSTRVA (tip 1, kvota 1,10) rezultat 2:0

Posle 0:0 sa Švajcarskom u Kopenhagenu, Danci su u prijateljskom meču u Brondbiju savladali Farska Ostrva sa 2:0. Nije komšijski rival baš adekvatan za ono što će Dance čekati na Evropskom prvenstvu protiv Srbije, Engleske i Slovenije, ali želeo je selektor Kasper Hjulmand da protiv slabijeg rivala pruži šansu igračima koji trenutno nisu u njegovom prvom planu da se nametnu za možda veću minutažu kada dođe vreme za turnir u Nemačkoj.

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

NORVEŠKA - SLOVAČKA (tip 1, kvota 1,33) rezultat 1:1

Važila je Norveška za izrazitog favorita u prijateljskom duelu sa Slovačkom, ali taj epitet nje opravdala rezultatom. Iako je Serlot načeo rivala u 18. minutu, a Haland imao priliku da iz penala u 52. minutu udvostruči prednost, kaznu za nerealizovan jedanaesterac prve zvezde rivala je isporučio Duda u 87. minutu i potpisao remi.

SLOVENIJA - PORTUGALIJA (tip 2, kvota 1,47) - rezultat 2:0

Pogocima Adama Gnezda Čerina i Timija Elšinka, tek pošto su obavili „prljav posao“ na srdini terena, Janezi su naneli Robertu Martinesu prvi poraz u selektorksom mandatu na klupi Navigatora – 2:0. Po svemu viđenom – zaslužen. Slovenija je bila sve što Portugal nije. Nadahnuta, razborita, drčna, naposletku efikasna.

Opširnije OVDE.

ŠKOTSKA - SEVERNA IRSKA (tip 1, kvota 1,70) rezultat 0:1

aOčekivalo se da večeras Škotska prekine niz utakmica bez pobede i da posle šest izazova oseti slast trijumfa. Ipak, takav plan nije imala i Severna Irska, odnosno Bredli, strelac jedinog gola na utakmici. Pogodak viđen u 32. minutu ispostavio se kao jedini, te je Severna Irska posle remija sa Rumunijom upisala pobedu protiv Škotske i uspešno prošla aktuelni reprezentativni ciklus.

ENGLESKA - BELGIJA (tip 1, kvota 1,75) rezultat 2:2

Želeli su na Ostrvu da znaju tačno na čemu su, odabrali su snažne rivale – Brazil i Belgiju, i tri meseca pre početka Evropskog prvenstva na Vembliju protiv sebi ravnih nisu ostvarili pobedu. Ponovo je promaja duvala pozadi, niko da zatvori prozor i niko Romelua Lukakua da zaustavi. Big Rom je raznosio sve oko sebe, Žeremi Doku bez po muke pronalazio pukotine po bokovima, gde je odbrana Gordog Albiona najčešće pucala, a Juri Tilemans potvrdio je da između njega i Vemblija ima neka tajna veza. Ipak, da brige Gareta Sautgejta budu nešto manje postarao se Džud Belingem, najsjajniji engleski dragulj – 2:2.

Opširnije OVDE.


tagovi

klađenje rezzime tipovanjarezzimerezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara