Viktor Radojević (©Starsport)
Viktor Radojević (©Starsport)

Radojević u Pazaru na testu opterećenja, Hvan ponovo diriguje Zvezdinom igrom

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.02.24. | 10:14

Perspektivni levi bek prvi put bi trebalo da bude starter i Milojevićev izbor za bonusa…

Maratonska trka je nastavljena, pozicije večitih rivala nisu se promenile u odnosu na kraj polusezone. Ista meta, isto odstojanje. Prioritet Vladana Milojevića je da do derbija, na kome će se meriti prvo prolazno vreme, zadrži pobednički ritam, bodovni zaostatak se ne uveća – poželjno za srpskog šampiona bilo bi da ga uopšte nema – i da Crvena zvezda iz serije zahtevnih utakmica, koja počinje gostovanjem u Novom Pazaru (14.00, Arenasport P1), izađe neokrznuta, kako bi bile uvećane šanse za sedmu uzastopnu titulu prvaka države.

Crveno-beli na premijeri i povratku stručnjaka koji je bio inicijator šampionskog niza nisu ponudili ništa specijalno navijačima, odigrali su taman koliko je potrebno za miran početak. I zasigurno ništa protiv ne bi imao Vladana Milojević ukoliko bi se tako nastavilo, jer kada se bude podvlačila crta, isključivo će se gledati ko je na vrhu. Estetika će biti u drugom planu. U prvom su titula i ostanak na istm kursu vezanom za mlade igrače. Dakle, pronaći i pripremiti novog za izlog u koji će se zagledati platežno moćni evropski klubovi, a naredna velika prodaja crveno-belih potencijalni bi mogao da bude Viktor Radojević.

Izabrane vesti

Vladan Milojević se na povratničkom debiju opredelio da mesto bonusa popuni Jovan Šljivić. U tom momentu nije mogao da se osloni na Hvan In Boma, korejski reprezentativac se zbog učešća na Azijskom kupu naknadno priključio ekipi. Nije konkurisao za meč sa Voždovcem, ali će u Novom Pazaru ponovo dirigovati Zvezdinom igrom. Zajedno sa Gelorom Kangom i Srđanom Mijailovićem će držati sredinu terena, biti zadužen za kreaciju. Spreman je nagovestio je i strateg srpskog šampiona da će zaigrati u gradu na Jošanici, što je otvorilo novo pitanje: ko će zauzeti mesto bonusa?

Aktivno su u Ljutice Bogdana radili na angažovanju levog beka, putovao je Marko Marin u Dohu, ispratio Hvanovog reprezentativnog kolegu Seola Jung Vona, međutim, Ulsan nije bio spreman da ga pustio u ovom prelaznom roku, iako je postojala želja kod levog beka da se prvi put otisne u inostranstvu. Iako se Milan Rodić povredio tokom priprema i po dolasku u Beograd morao je na fizikalne terapije, našao se kraj leve aut-linije na premijeri i – postigao gol. Ipak, protiv Novog Pazara dobre su šanse da Viktor Radojević zauzme njegovo mesto.

Namera sportskog sektora Crvene zvezde jeste bila da angažuju pojačanje na levom beku, međutim, i kada se posao oko potpisa Seola Jung Vona izjalovio, situacija nije postala alarmanta, jer se još tokom priprema Viktor Radojević nametnuo. Vladan Milojević se uverio u ofanzivni potencijal perspektirvnog levog beka – upisao dve asistencije – ali će igru u defanzivi morati da nadogradi. Prvenstveno kako bi imao veću ulogu kod čoveka koji dosta polaže na odbranu, a i zbog prodaje u budućnosti. Evropski klubovi žeele kompletan paket.

Viktor Radojević će u Novom Pazaru biti na testu opterećenja, zaigraće drugi put ovog proleća. Na otvaranju Mozzart Bet Superlige je zamenio Milana Rodića u drugom poluvremenu, sada bi trebalo da krene od starta. Domaćin će biti bez Adema Ljajića i Marka Šćepovića, oštrica napada biće nešto slabija, a tribine prazne zbog kazne. Sve to bi trebalo da olakša posao perspektivnom levom beku.

Razmotriće sve još jednom trener crveno-belih pre no što donese konačnu odluku, jer do večitog derbija, koji se igra 9. marta, grešaka ne sme da bude. Kao druga opcija za bonusa u Novom Pazaru figurira i Uroš Sremčević.

MOZZART BET SUPERLIGA - 21. KOLO

subota

14.00: (9.50) Novi Pazar (5.10) Crvena zvezda (1,.33)

16.15: (1.22) Partizan (6.50) IMT (12.0)

18.30: (1.40) Čukarički (4.60) Železničar (8.00)

nedelja

13.00: (3.20) Radnički 1923 (3.40) Vojvodina (2.25)

15.00: Spartak - Mladost

17.00: (1.95) Radnički Niš (3.50) Javor (3.90)

18.00: (1.35) TSC (4.90) Radnik (9.50)

ponedeljak

17.00: (2.20) Voždovac (3.35) Napredak (3.35)

***kvote su podložne promenama




tagovi

FK Crvena zvezdaFK Novi PazarMozzart Bet SuperligaVladan MilojevićViktor RadojevićUroš SremčevićHvan In Bom

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara