Ilić u dresu Radničkog (© Star sport)
Ilić u dresu Radničkog (© Star sport)

Radnički postaje „Kolubara u malom“ – vratio se Vanja Ilić

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 10:06

Nišlije blizu dogovora i sa dosadašnjim štoperom banjalučkog Borca Aleksandrom Vojnovićem

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Prošlog leta Andreja Stojanović. Zimus Stefan Marjanović. Pre par nedelja Vasilije Bakić. A danas – Vanja Ilić!

Izabrane vesti

Vozni red na relaciji Lazarevac – Niš ozbiljno je pojačan u poslednjih nekoliko prelaznih rokova, Radnički je počeo učestalo da se pojačava iz Kolubare. Poslednje ime, ipak, dobro je poznato ljubiteljima fudbala u Nišu - Vanja Ilić već je bio član Radničkog u jesenjem delu sezone 2021/22.

Upravo tada ga je, kao član stručnog štaba Radoslava Bataka, zapamtio novi trener Nišlija Nikola Trajković, pratio je kasnije njegov razvoj - a bilo je solidnih partija prošle sezone u Kolubari - insistirao je na njegovom dovođenju i, kako je za Mozzart Sport potvrđeno u klubu sa Čaira, zvanično dobio pojačanje na poziciji krilnog napadača.

Ilić, koji ima 24 godine, a igrao je još za Rad i Žarkovo, peti je novajlija ovog leta u Radničkom, nakon Vasilija Bakića, Pavla Ivelje, Milorada Stajića i Jakoba Abuse.

Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, šesti bi mogao da stigne već u toku dana, a reč je o dosadašnjem štoperu banjalučkog Borca Aleksandru Vojnoviću. Već je dobro poznato da je reč o najdeficitarnijoj poziciji u niškom timu, da se studiozno skautiraju centralni defanzivci koji bi pomogli da se ne ponovi užasan odbrambeni učinak iz prethodne sezone, a izbor je izgleda pao na 26-godišnjeg, 190 centimetara visokog nekadašnjeg fudbalera Rudara iz Prijedora i Zvijezde 09, jednog od najstandardnijih prošle sezone u redovima vicešampiona Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je da na Čairu zasad nema odlazaka fudbalera koji su pod ugovorom, ali je izvesno da će iduće sedmice, a pred odlazak u Bansko, igrački kadar biti malo proređen fudbalerima koji se nisu istakli ni prethodne sezone, a ni nametnuli treneru Trajkoviću u ovih nekoliko dana na početku priprema.



tagovi

Radnički NišMozzart Bet SuperligaVanja Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara