Povratak velikog aduta: Aleksandar Jovanović će braniti protiv Zvezde

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 10:10

Crno-beli mogu da se oslone na golmana i ako dođe do penal serije

Dobiće Partizan veliki oslonac pred izvesni duel polufinala Kupa Srbije. U tim će se vratiti Aleksandar Jovanović i biće prava referenca u pokušaju crno-belih da na terenu najvećeg rivala ostanu u igri za trofej masovnijeg takmičenja.

Rođeni Nišlija je propustio 173. večiti derbi usled povrede zarađene još u početnim sekvencama gostovanja na Banovom brdu. Od tog trenutka menjao ga je Miloš Krunić, koji jeste primio dva gola od Čukaričkog i još tri od Crvene zvezde, ali i ostavio povoljan utisak tokom subotnje večeri. No, zna se ko je prvi golman ekipe i prava referenca ovog Partizana.

Izabrane vesti

Zato će Jovanović među stative u sredu od 19 časova. Terapije kojima je bio podvrgnut minule sedmice rezultirale su poboljšanjem zdravstvenog stanja. Sjajni golman i dalje trpi bolove, međutim, počeo je da trenira i to je stručnom štabu i Grobarima od krucijalnog značaja. Po više osnova.

U prva dva ovosezonska okršaja sa Zvezdom, Jovanović je bio igrač utakmice. Najpre u Humskoj, kad je ekipi Igora Duljaja sačuvao pobedu, a onda i na stadionu „Rajko Mitić“, gde je skupio osam intervencija i zaslužio čak i da ga selektor Dragan Stojković pomene u pozitivnom kontekstu. Zato bi trebalo očekivati za nekoliko nijansi čvršći Partizan, makar odbrana opet bila porozna, jer je golman u stanju da koriguje i njene greške.

Dodatni razlog za optimizam u Humskoj usled izvesnog povratka Aleksandra Jovanovića na crtu jeste u saznanju da bi mogao da bude veliki adut pod uslovom da putnika u finale odluče penali. Ove sezone je bio junak kako na evropskoj, tako i domaćoj sceni, jer je izrastao u ključnu figuru protiv Sabaha (uz podsećanje da je i u Azerbejdžanu odbranio udarac sa 11 metara tokom osnovnog dela meča), kao i u mečevima protiv Grafičara i Voždovca u početnim fazama Kupa Srbije.

Sa njim kao poslednjom branom šanse ekipe su daleko veće.



 


tagovi

Kup SrbijeAleksandar JovanovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara