Rikardo Santos i Ejon Toal (©Reuters)
Rikardo Santos i Ejon Toal (©Reuters)

Portsmut i Derbi pronašli put, sledeći je Bolton

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.05.24. | 12:27

Vonderersi blizu plasmana u finale plej-ofa za promociju u Čempionšip pošto brane dva gola prednosti protiv Barnslija

Portsmut i Derbi Kaunti su već promovisani u Čempionšip, a treći tim kome je dozvoljeno da pređe iz Lige 1 u viši rang se tradicionalno određuje kroz plej-of. Najbolje šanse se trenutno pripisuju Boltonu, koji je već pobedio u prvoj utakmici polufinala doigravanja u Barnsliju sa 3:1 i takođe je završio ligaški deo sezone na trećem mestu.

Vonderersi su favoriti u revanšu, pred domaćom publikom, ali ne treba u potpunosti potceniti goste sa severa zemlje. Uostalom Barnsli je jedan od najboljih gostujućih timova u trećem rangu. Osvajač FA kupa iz 1912. takođe ima najbolji napad u ligi kada igra van kuće.

Izabrane vesti

Od 2001. do 2012. Bolton Vonderersi su bili sastavni deo Premijer lige. Međutim, posle ispadanja je tim sa Ribok stadiona prošao kroz teške trenutke. U sezoni 2020/2021, fudbaleri iz okoline Mančestera su čak igrali u četvrtoj ligi. U međuvremenu, međutim, tim se pod novim vlasnikom pribrao. Posle pristojne sezone u Ligi 1, računa na povratak u Čempionšip.

21.00: (1,75) Bolton (3,60) Barnsli (4,90)

Pošto je izgubio od Barnslija u polufinalu plej-ofa prošle sezone, Bolton je na ivici osvete jer je uspostavio prednost od dva gola u prvoj utakmici. Dion Čarls je postigao u oba poluvremena i poveo Vondererse ka pobedi pre nego što je Sem Kosgrov vratio neizvesnost, a Rendel Vilijams u nadoknadi ipak rastužio Tajkse.

Pobeda je pomogla ekipi Jana Evata da produži ukupan niz bez poraza na čak osam mečeva, a sada će se vratiti na svoj stadion gde je izbegla neuspeh u svakoj od 12 poslednjih utakmica, od poraza od Bristol Roversa u decembru.

Ako Bolton uspe da izbegne poraz u utorak, plasiraće se na Vembli da bi se suočio sa Oksfordom Junajtedom ili Piterborom za mesto u Čempionšipu, posle pet godina.

U međuvremenu, Barnsli će morati da napravi preokret u nameri da rezerviše svoje mesto u finalu plej-ofa drugu sezonu zaredom. Uprkos tome što su u plej-ofu, Tajksi trenutno doživljavaju buran period pošto je Nil Kolins otpušten ranije ovog meseca posle učinka od samo dve pobede u 11 mečeva.

Na nesreću po Barnsli, privremeni šef Martin Deveni nije uspeo da probudi ekipu, remizirajući sa Nortemptonom 1:1 u poslednjem kolu ligaškog dela sezone, pre nego što je doživeo poraz u prvoj utakmici u petak.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

ENGLESKA 3, PLEJ-OF ZA PROMOCIJU - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

21.00: (1,75) Bolton (3,60) Barnsli (4,90), prvi meč 3:1

Sreda

21.00: (2,15) Piterboro (3,50) Oksford Junajted (3,30), prvi meč 0:1

***kvote su podložne promenama



tagovi

Engleska 3BoltonBarnsli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara