Ivan Vukomanović (©AFP)
Ivan Vukomanović (©AFP)

Počinje plej-of u Indiji: Paklen posao za Vukomanovića protiv tima koji ne zna za poraz kod kuće

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 11:08

Kerala Blasters sa oporavljenim Urugvajcem Adrijanom Lunom gostuje Odiši danas (16.00) u Bubanešvaru

Srpskom stručnjaku Ivanu Vukomonoviću prija Indija. Već skoro tri godine je na kormilu Kerale Blaasters. Sa ovim klubom ima ugovor do kraja maja 2025. Rođeni Užičanin je predvodio Standard Lijež, Slovan Bratislavu i kiparski Apolon Limasol pre nego što se uputio u najmnogoljudniju zemlju na svetu. U prvoj sezoni mu je malo falilo da stigne do titule. Prošle je došao do plej-ofa, a isti uspeh je ostvario i ove godine.

Kerala je sa petog mesta izborila borbu za titulu u plej-ofu Superlige Indije, a rival za plasman u polufinale je Odiša. Igra se samo jedan meč na stadionu Kalinga u Bubanešvaru. Domaćin je bio četvrti, pa će imati prednost da igra na svom terenu meč koji bi mogao da donese narednu rundu i dvomeč sa liderom prvog dela sezone Mohun Baganom. U drugom duelu Mumbaj čeka pobednika drugog meča baraža za plasman među četiri najbolja tima, a u subotu se sastaju Goa i Čenajin.

Izabrane vesti

Dobra vest za Vukomanovića je da se od povrede oporavio kapiten Adrijan Luna. Urugvajac, koji je igrao za Nasional iz Montevidea i Espanjol, veći deo sezone je propustio, ali sada je spreman da pomogne. Na devet mečeva je postigao tri gola i imao četiri asistencije, a stvorio je i 26 šansi za saigrače. Srbin je oprezan što se tiče povratka kreatora na sredini terena posle duge pauze.

Moramo da uzmemo u obzir neke stvari, kada se vraćate posle četiri i po-pet meseci, a posebno kada vidite okolnosti, vremenske uslove, veliku vlagu. Očigledno je da Luna ne može da igra 90 minuta. Videćemo koliko će biti na raspolaganju u zavisnosti od okolnosti. Verovatno ćemo ga videti na terenu posle toliko vremena”, rekao je Vukomanović za sajt Superlige Indije.

16.00: (1,70) Odiša (3,50) Kerala Blasters (4,80)

On je rekao da je njegov tim morao da prođe kroz višestruke promene zbog brojnih suspenzija i povreda koje je pretrpeo tokom šampionata, gubivši na duži period igrače poput Sačina Sureša, Kvamea Pepra, Adrijana Lune, Džeksona Singa...

Tokom sezone smo promenili ceo tim, što je bilo uzrokovano problemima, operacijama i zapravo mnogim stvarima koje nismo mogli da kontrolišemo. Morate da se nosite s tim sada u plej-ofu. Sada je sve drugačije. Način razmišljanja i sve. Ko god da izađe na teren, daj sve što imaš, daj 100 odsto. Borite se za svaku loptu, borite se za svaki duel. Na kraju treba da kažeš 'sve sam dao'”.

Da će Kerali biti teško na gostovanju i da je domaćin favorit pokazauje podatak da Odiša nije poražena nijedan meč na svom terenu. Perjanice tima su Roj Krišn, Dijego Maurisi, Ahmed Jahuha i Murtado Fala. Vukomanović je pohvalio rivala.

Odiša je jedan od najboljih timova u ligi. Mislim da je tim bio najkonstantniji tokom cele sezone, bez mnogo povreda, sa ekipom sa mnogo stranaca. Dobijamo veliku motivaciju da izađemo i borimo se sa najboljim oružjem koje imate i pokušamo da pobedimo”.

Srpski stručnjak je otkrio da će grčki napadač Dimitrios Dijamantakos, koji je trenutno najbolji strelac lige sa 13 golova, verovatno da propusti meč zbog povrede.

Najverovatnije neće igrati. U ovakvoj utakmici želite da imate sve igrače 100 odsto spremne”, zaključio je nekadašnji trener Standarda, Slovana i Apolona.

Oba duela ovih timova u ligaškom delu šampionatu dobili su domaćini, i to sa po 2:1.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

INDIJA 1 – PLEJ-OF, BARAŽ ZA POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Petak

16.00: (1,70) Odiša (3,50) Kerala Blasters (4,80)

Subota

16.00: (1,45) Goa (4,30) Čenajin (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AzijaKerala BlastersIndija 1IndijaIvan Vukomanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara