Antonio Mirante (Reuters)
Antonio Mirante (Reuters)

Panika u Milanu: Zicer za Vlahovića, u derbiju brani zaboravljeni 40-godišnjak

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.10.23. | 11:20

Veliki maler za Rosonere uoči duela sa Bjankonerima

Prvi put posle 63 godine Milan će u toku iste prvenstvene sezone koristiti čak četvoricu različitih golmana! Nevolja je što će se to desiti u jako bitnom derbiju protiv Juventusa u nedelju.

Zbog crvenog kartona u prošlom kolu protiv Đenove Stefano Pioli u derbiju ne može da računa na prvog golmana Majka Menjana, i to je samo po sebi ogroman udarac, jer je Francuz jedan od ključnih fudbalera Rosonera. Letos je umesto veterana Ćiprijana Tatarušanua doveden Marko Sportijelo iz Atalante da bude Menjanova zamena i pouzdanije rešenje od vremešnog Rumuna. Sportijelo ima 31 godinu i oko 200 utakmica u Seriji A i smatra se jednim od boljih rezervnih golmana u Seriji A.

Izabrane vesti

Kada se Menjan povredio protiv Njukasla, Sportijelo je ušao i obavio dobar posao. Kao i posle toga u prvenstvenim mečevima protiv Verone i Kaljarija. Derbi protiv Juventusa je trebalo da bude šansa sezone za iskusnog Italijana, ali je juče objavljeno da će zbog povrede lista odsustvovati čak dva meseca. I Milan se sada nalazi u ogromnim problemima. Podsetimo da je minute kao golman ove sezone upisao i napadač Olivje Žiru u finišu meča protiv Đenove kada je Menjan isključen.

Naravno, Žiru neće braniti protiv Juventusa, a jedina Milanova opcija je treći golman Antonio Mirante. Zaboravljeni veteran koji je poslednji put startovao u Seriji A pre dve i po godine! Poslednji put je prvenstveni meč počeo u aprilu 2021. dok je još bio u Romi.

Ironija je da je Mirante već jednom branio u mečevima Milana i Juventusa. Ali na golu Bjankonera. Ponikao je u Juventusu, koji ga je kao i svakog mladog igrača slao na pozajmice. U sezoni 2006/07 kada je Juventus izbačen u Seriju B, Mirante je bio prva alternativa Đanluiđiju Bufonu, a protiv Milana je stajao na golu u prijateljskom meču na Trofeju Berluskoni i primio gol od Vilija Obamejana, mlađeg brata mnogo poznatijeg Pjera Emerika. Te sezone je gol Juventusa u Seriji B čuvao na sedam utakmica i potom zauvek napustio klub.

Proveo je šest sezona kao prvi golman Parme, tri sezone na golu Bolonje i sa 35 godina otišao u Romu da bude rezerva. Prve sezone Robinu Olsenu, a naredne dve je menjao Paua Lopeza. Sakupio je za tri godine 35 mečeva u dresu Vučice u svim takmičenjima, nije ostavio neki poseban utisak i sa 38 godina je napustio klub. Usledio je iznenađujućui poziv Milana da bude treći golman i oberučke ga je prihvatio. U prethodne dve sezone je za Milan branio samo nekoliko minuta kada je prošle sezone protiv Verone u 89. minutu zamenio povređenog Menjana.

Letos je izgledalo kao definitivno da će završiti karijeru, ali je stigla ponuda Milana da ostane u klubu još jednu sezonu. Nikome ni na kraj pameti nije bilo da će Mirante zaista morati da stane na gol, jer je doveden i pomenuti Sportijelo. Ali suspenzije i povrede su izvele čudesnu igru sudbine da Juventusovo dete u nedelju bude najveća nada Juventusa i najveća strepnja Milana.

Navijači Rosonera drhte jer nemaju predstavu u kakvom izdanju će biti Mirante koji je zagazio u petu deceniju života. Milan je dodatno oslabljen neigranjem suspendovanog Tea Ernandeza, a male su šanse da počne i Rade Krunić. Ni Juventus neće istrčati u najjačem sastavu. Neće biti povređenih brazilskih defanzivaca Danila i Aleksa Sandra. Suspendovan je vezista Nikolo Fađoli, a male su šanse da će zaigrati nedovoljni oporavljeni Federiko Kjeza. Dobra vest je da se oporavio Dušan Vlahović i da će protiv 40-godišnjeg Mirantea imati jako dobre šanse da obeleži derbi dva najtrofejnija italijanska kluba.


tagovi

Antonio MiranteDušan Vlahović

Obaveštavaj me

Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara