Stiven Bredli (©AFP)
Stiven Bredli (©AFP)

Odlučujuća utakmica u sezoni: Šamrok igra za titulu i ostanak trenera

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.09.23. | 12:13

Prvak Republike Irske od 20.45 časova gostuje drugoplasiranom Deri Sitiju, u 30. kolu šampionata

Možda odlučujuća utakmica u fudbalskom šampionatu Republike Irske igra se ovog petka od 20.45 časova. Trenutno drugoplasirani tim na tabeli Deri Siti će ugostiti aktuelnog prvaka Šamrok Rovers, u poslednjem njihovom susretu u sezoni.

Ostalo je još sedam kola do kraja prvenstva, a Šamrok ima četiri poena prednosti. Ako uspe da trijumfuje večeras odradiće ogroman posao i put ka četvrtoj uzastopnoj, a ukupno 21. tituli biće potpuno rasčišćen.

Izabrane vesti

Od nje i zavisi da li će se ova sezona voditi kao uspešna za zeleno-bele ili ne. Početkom godine upravo je Deri Siti oteo Šamroku trofej u Superkupu Republike Irske, a prvak se nije proslavio ni u nacionalnom kupu. Izgubio je od Dandoka još u 1. kolu i ostao bez prilike za još jedan pehar. Kasnije je i Deri izgubio u osmini finala, čisto da pomenemo.

Šamrok nije uspeo da se domogne neke od grupa u takmičenjima UEFA. Izgubio je sve utakmice, prvo od Brajdeblika u kvalifikacijama za Ligu šampiona (0:1 i 1:2), pa potom i od Ferencvaroša u kvalifikacijama za Ligu konferencije (0:4 i 0:2). Dovoljno da se priča o smeni trenera Stivena Bredlija na kraju sezone.

20.45: (2,40) Deri Siti (3,15) Šamrok Rovers (2,90)

Čoveku koji na toj klupi sedi od 2016. na zimu ističe ugovor, a još uvek nije poznato da li će mu uprava Šamroka ponuditi novi. Mnogo zavisi od same utakmice sa Derijem, u ponedeljak će Bredli imati sastanak sa svojim poslodavcima.

Nadam se da ću sledeće nedelje imati jasniju situaciju, da bih znao kako da planiram sledeću godinu. Uvek smo pravili plan, kojeg smo se pridržavali. Zato ćemo u ponedeljak da sednemo kao grupa, čitav naš stručni štab i rukovodstvo, pa ćemo da vidimo šta dalje”, rekao je Bredli.

Posle poraza u Superkupu Šamrok je izgubio od Derija i u martu u prvenstvu. Tada je bilo 2:1. Ipak, osvetio mu se na naredna dva susreta, u maju i junu, sa po 2:0 i 1:0.

Šamrok je poslednju utakmicu odigrao pre dve nedelje, kada je savladao Bohemijans sa 3:0. Deri Siti je izašao na teren 6. septembra, u zaostalom meču je deklasirao UC Dablin 5:0. Oba tima su sada u mini-nizu od dva uzastopna trijumfa.

REPUBLIKA IRSKA – 30. KOLO

Petak

20.45: (2,40) Deri Siti (3,15) Šamrok Rovers (2,90)

Subota

20.45: (1,33) Slajgo Rovers (4,70) UC Dablin (8,50)

Ponedeljak, 25. septembar

20.45: Bohemijans - Šelburn

20.45: Dandok – Kork Siti

20.45: Sent Patriks Atletik - Drogeda

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Republika IrskaIrska 1Šamrokderi siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara