Vojćeh Ščensni (©Reuters)
Vojćeh Ščensni (©Reuters)

Novi problem za Juventus: Ščensni ispao za Superkup sa Interom zbog - kovid sertifikata

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 20:13

Stara dama je nedavno izgubila Federika Kjezu zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta levog kolena

Juventusovim mukama nema kraja. Posle zvanične potvrde o teškoj povredi Federika Kjeze pred finale Superkupa Italije sa Interom u sredu uveče isplivala je vest da je otpao i golman Vojćeh Ščensni.

Razlog u neku ruku krajnje bizaran, ali opet po pravilima zbog vremena u kojem živimo – Poljak neće moći da igra zbog izostanka zelenog kovid sertifikata! U Italiji su protivepidemiološke mere sve oštrije zbog pandemije koja ne jenjava, a Ščensni je tek nedavno odlučio da se vakciniše prvom dozom vakcine protiv ove pošasti, zbog čega nema dokument koji je posle najnovije odluke nadležnih organa neophodan da bi mogao da bude učesnik sportskog događaja. Naime, zeleni sertifikat postaje važeći 15 dana nakon primljene prve doze. U Italiji spekulišu da bi Ščensni u poslednji čas mogao da dođe u posed zelenog sertifikata, ali prema sadašnjem planu na golu će se od prvog minuta naći rezervni golman Matija Perin.

Izabrane vesti

“Odluka je da protiv Intera u sredu brani Perin, pošto je Ščensni tek vakcinisan i na stadionu će biti samo ako dođe u posed zelenog sertifikata. Svakako sam zadovoljan Perinom, zaslužuje da bude na golu“, poručio je Maks Alegri na konferenciji za novinare.

Sreda, 21.00: (1,80) Inter (3,70) Juventus (5,00)

Problem je što će Juventus u borbi za prvi trofej u sezoni biti ozbiljno desetkovan. Federiku Kjezi stradao je prednji ukršteni ligament levog kolena u pobedi nad Romom na Olimpiku, a kako se kartoni iz Serije A prenose na Superkup neće biti ni Matijsa de Lihta koji je isključen u tom susretu pošto je skrivio penal koji je kasnije Ščensni odbranio Lorencu Pelegriniju. Takođe, Alegri neće moći da računa ni na suspendovanog Huana Kvadrada, te povređenog Danila...

“Aleks Sandro se vraća za utakmicu sa Interom, Leonardo Bonući nije u poziciji da igra od starta. Videćemo da li će Danijele Rugani ili Đorđo Kjelini početi u srcu odbrane“.

Posle ispadanja Kjeze, otvara se pitanje – da li je ovo šansa za Dejana Kuluševskog kakva mu je dosad falila?

“Pričao sam sa Dejanom. On razume Juventus, kao i svi u klubu. Ima kvalitet potreban za ovaj klub, odlučnost je nešto što može da promeni karijeru jednog igrača. Potrebno je samo da nađe zrelost potrebnu za ovakve utakmice“.

Utakmica između Intera i Juventusa igra se na stadionu Đuzepe Meaca u sredu od 21 čas, a televizijski prenos biće na Arenisport.



tagovi

Superkup ItalijeJuventusVojćeh Ščensni

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara