Slavko Vinčić na utakmici Austrija – Nemačka (Reuters)
Slavko Vinčić na utakmici Austrija – Nemačka (Reuters)

Nijedan Srbin neće suditi Prvenstvo Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 11:58

UEFA odabrala arbitre za turnir u Nemačkoj

Reprezentacija će ići, ali sudija neće. Nijedan. Čak ni Srđan Jovanović, koji van granica uživa najbolji status od svih srpskih arbitara izostavljen je sa završne liste sudija za Prvenstvo Evrope.

UEFA je tokom utorka obelodanila imena delilaca pravde za turnir u Nemačkoj, međutim, na tom spisku nema Srba. Primera radi, Jovanović je i ove sezone bio delegiran za mečeve Lige šampiona i Lige Evrope, međutim, to mu nije pomoglo da se nađe u konkurenciji onih koji će „svirati“ EURO. Ostali kandidati iz naše zemlje nisu ni uzeti u razmatranje, ionako iz kola u kolo u domaćeg prvenstvu na njihove odluke ima niz zamerki.

Izabrane vesti

Ono što upada u oči jeste da iz zemalja iz okruženja predstavnike imaju Rumunija i Slovenija. Uz njih Bosna i Hercegovina pošto će Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović biti zaduženi bilo kao četvrte sudije ili pomoćnici u VAR sobi.

Na listi glavnih arbitara koji će biti opcije za mečeve grupne, a kasnije eliminacione faze, nalaze se: Artur Soareš Dijaš (Portugal), Hesus Hil Mansano (Španija), Danijele Orsato, Marko Gvida (Italija), Ištvan Kovač (Rumunija), Ivan Kruzliak (Slovačka), Klemon Turpan, Fransoa Letesije (Francuska), Simon Marčinjak (Poljska), Halil Umut Meler, Danijel Zibert, Feliks Cvajer (Nemačka), Glen Niberg (Švedska), Dani Makeli (Holandija), Majkl Oliver, Entoni Tejlor (Engleska), Sandro Šerer (Švajcarska) i Slavko Vinčić (Slovenija).

Njima je prirodat Argentinac Fakundo Teljo, na osnovu sporazuma UEFA i KONEMBOL-a (Fudbalska konfederacija Južne Amerike), napravljenog pre četiri godine.

Svaki od navedenih sudija imaće tim ljudi, koji čine pomoćnici, četvrti arbitar i dvojica zadužena za sporne trenutke u VAR sobi.



tagovi

sudijaEURO 2024Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara