(Reuters)
(Reuters)

Nevolja nevolju privlači

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.05.24. | 13:20

Bila bi to jedna od najčudnijih trenerskih rokada u poslednje vreme

Jednog ne mogu da gledaju čelnici, ali ga, kao, ispituju da li bi ostao u situaciji kad niko drugi (bar zasad) neće da dođe. Drugog štiti ugovor, mada su mu dani odbrojani. Zajedničko im je da nisu uspeli na sadašnjem poslu, ali bi možda mogli na narednom, desi li se nekim čudom da Tomas Tuhel i Erik ten Hag zamene pozicije, Nemac postane šef stručnog štaba Mančester junajteda, a Holanđanin sedne na klupu Bajerna.

Dva kluba koja ni sa sobom ne znaju šta će, koja izgledaju kao izgubljeni slučajevi na kraju sezone, da promene stratege koji im se ne sviđaju. Bila bi to jedna od najčudnijih rokada u savremenom sportu. Ne i nemoguća, jer takve informacije kolaju poslednjih sati, bilo u Nemačkoj, bilo na Ostrvu.

Izabrane vesti

Još u ponedeljak veče u etar ju je plasirao Bild, naznačivši da postoji mogućnost za realizaciju posla. Delom i zbog stradanja Mančester junajteda na Selhurst parku i ugroženog plasmana u evropska takmičenja.

Bild piše da je „tokom Bajernove komplikovane potrage za trenerom za narednu sezonu, došlo do prvog kontakta između dve strane“. U prilog tome i Ten Hagova prošlost vezana za Minhen, jer je od 2013. do 2015. trenirao drugi tim Bajerna. Uz još dva detalja, da ne postoji jezička barijera, s obzirom da Holanđanin perfektno govori nemački, a obeštećenje ne bi bilo plaćeno ako Erik na kraju dobije otkaz na Old Trafordu. Svaki drugi scenario, značio bi njegov ostanak u sadašnjoj sredini, iako je teško razumljiv, bez obzira na ugovor do leta 2025.

Sam Ten Hag ne želi sam da ode i ako se nađe na tržištu makar će prethodno obogatiti bankovni račun, pošto bi Mančester junajted morao da mu izmiri obaveze za preostalih 12 meseci. Na sve to dodajte i projektovanu platu u Bajernu. Nije loše za nekog ko polse Ajaksa ništa valjano uradio nije. To sa Ajaksom davno beše.

Tuhel ima više trofeja, čak i Ligu šampiona, ali i status čoveka koji bi kliker pokvario. Zamenio je Julijana Nagelsmana u zimu 2023. i najviše zbog samoubilačke misije Borusije iz Dortmunda privi prošao krz cilj u Bundesligi, u kojoj ga je ove sezone Ćabi Alonso sa Leverkuzenom ometlao, ima polufinale Lige šampiona, ali je činjenica da nije unapredio tim, iako je dobio gol-mašinu u vidu Harija Kejna.

Od februara se zna da odlazi. Potraga za naslednikom se iskomplikovala. Nema ko nije odbio Bavarce od zvučnih imena. Čak se pisalo da Tuhelu čelnici nude da ostane, ali njemu ponos to ne dozvoljava. Hoće novi izazov i već su počele da kruže informacije kako bi mogao u Englesku (Mančester ne bi plaćao ništa za obeštećenje, jer će za koju sedmicu svakako biti slobodan), gde ga cene zbog one Čelsijeve sezone okončane uspećem na krov Evrope.

Tad mu je Mejson Maunt bio jedan od glavnih igrača. Sad je u Mančesteru i ne liči na sebe. Niti Junajted li

či na sebe. Niti Tuhel liči na trenera koji je bio prvak Evrope. Nije to ni Ten Hag, ali ko zna, ako se rotiraju...

Zasad samo kao ideja. Neke mudre glave su smislile. Ili dale navijačima temu za razmišljanje.



tagovi

Tomas TuhelErik ten HagMančester JunajtedBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara