Ronald Arauho (©AFP)
Ronald Arauho (©AFP)

Ne smiruju se strasti u Barsi: Arauhovo neprihvatanje odgovornosti i odgovor Gundoganu

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.24. | 18:28

"Imam svoje kodekse i vrednosti koje mislim da treba da poštujete", izjavio je urugvajski defanzivac povodom komentara na njegov račun

Ni drugog dana od eliminacije iz Lige šampiona, u svlačionici Barselone se ne smiruju strasti. Zaboleo ih je poraz od Pari Sen Žermena (4:1) poprilično, posebno jer su verovali da mogu do polufinala. I bili su na dobrom putu da se plasiraju među četiri najbolja u Evropi, a onda ih je sapleo Ronald Arauho i crvenim kartonom u prvom poluvremenu osudio na poraz.

Od njegovog isključenja sve je i krenulo. Ilkaj Gundogan je odmah posle utakmice kritikovao Urugvajca zbog odluke da kao poslednjih igrač napravio faul, naglasivši kako ih je taj trenutak 'ubio', a dva dana kasnije 25-godišnji defanzivac mu je odgovorio.

Izabrane vesti

Arauho se danas pojavio na promociji svoje nove knjige, a novinari su iskoristili priliku da ga pitaju za mišljenje o komentaru njegovog saigrača.

"Više volim da za sebe zadržim šta mislim o tim komentarima. Imam svoje kodekse i vrednosti koje mislim da treba da poštujete", poručio je Arauho.

Na pitanje da li je Gundogan prekršio te kodekse i vrednosti, Arauho je kratko odgovorio.

"Mislim da sam već odgovorio na to pitanje."

Iako od strane mnogih označen kao tragičar, glavni krivac za Barsinu eliminaciju, Arauho nije želeo da prihvati odgovorst za ispadanje iz Lige šampiona što se navijačima nije dopalo.

"Crveni karton? Ne osećam odgovornost. On utiče na utakmicu, posebno kada vaš tim ostane sa desetoricom igrača na terenu, ali mnogo je drugih stvari u kontekstu same utakmice pored mog isključenja. Tužan sam, kao i svi navijači, želeli smo da se plasiramo u polufinale, imali smo situaciju u svojim rukama... To je riskantan potez, 50/50. Ako je faul, morate da budete isključeni", dodao je Arauho.

Podsetimo, Gundogan je, kao i obično tokom karijere, bez ustezanja komentarisao dešavanja sa revanš utakmice koju je Barselona izgubila od Pari Sen Žermena.

Teško je reći... Ali u tim ključnim situacijama moraš da budeš siguran ako kreneš po loptu. Nisa siguran da li ju je dohvatio ili nije... Ali ja bih svakako dozvolio jedan na jedan situaciju, pa čak radije primio i gol. Kažem, ne znam da li je došao do lopte ili nije, ali daj svom golmanu priliku da odbrani taj šut. Ili im čak daj i gol. Ovo je Liga šampiona. Ko god da je protivnik nemoguće je da se vratiš sa igračem manje. Razočarani smo. Do tog crvenog kartona držali smo utakmicu pod kontrolom... Isključenje u tako ranoj fazi te jednostavno ubije... Bili smo u dobroj situaciji. Ne samo zbog prve utakmice, nego i zato što smo dali prvi gol. Sve je bilo u našim rukama i dozvolili smo da nam isklizne na najlakši način. Poklonili smo ovo Pari Sen Žermenu. To je ono što me najviše razočarava", kazao je Gundogan.

Saglasan sa Gundoganom bio je i njegov saigrač iz reprezentacije Nemačke, golman Mark Andre ter Štegen, koji takođe smatra da je Arauhovo isključenje presudno uticalo na kranji epilog.

"Ne žeim da kažem da je to bila Arauhova greška, jer je želeo da dođe do lopte. Ali ako sudija kaže da je to faul, onda je i crveni karton. Taj trenutak promenio je sve", izjavio je čuvar mreže katalonskog kluba u miks zoni.


tagovi

Ronald ArauhoBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara