Mauricio Sari (Reuters)
Mauricio Sari (Reuters)

Ne smeta ni debakl u Napulju: Sari dogovorio novi ugovor sa Lacijem, dobija napadača i beka na zimu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 17:13

Italijanski stručnjak bi trebalo da produži saradnju do 2025. godine

Lacio je za vikend ponižen u Napulju na godišnjicu smrti Dijega Armanda Maradone, ali debakl 4:0 izgleda nije bio prepreka za dogovor o produžetku saradnje sa glavnim trenerom. Kako je javio ugledni italijanski novinar Alfredo Pedula, posle dugih razgovora prvog čoveka kluba Klaudija Lotita i Mauricija Sarija, Lacio je spreman da svom šefu struke ponudi novi ugovor do 2025. ili 2024. godine uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

(1,65) Verona (3,90) Kaljari (6.00)

Izabrane vesti

Uprkos tome što su nebeskoplavi nakon prvih 14 utakmica u Seriji A prosuli čak polovinu bodova, što se na Jugu Italije pre dva dana ispoljila ozbiljna nemoć, i što Sarijev skor posle 18 utakmica na klupi broji osam pobeda, šest poraza i četiri remija, deluje da u Rimu veruju da na duže staze može da im donese pozitivne stvari, odnosno borbu za Ligu šampiona od koje ga u ovom trenutku deli sedam bodova.

Za takve poduhvate ekipi sa Olimpika su neophodna pojačanja - svestan je toga i Sari koji je na sastanku tražio da mu se obeća dolazak dvojice fudbalera već u januaru. Precizirao je Italijan da gori na pozicijama levog beka, odnosno alternative za najboljeg strelca Ćira Imobilea. Na poziciji levog beka, Sari je do sada improvizovao sa Elseidom Hisajem i Adamom Marušićem, igračima sa kontra gardom kojima je prirodnija desna strana terena.

Međutim, poznajući škrticu Lotita, moraće Lacio da prodaje kako bi ispunio obećano. Na transfer listi bi već u januaru trebalo da se nađu Vavro, Đoni, Durmisi i Lukaku, ali za sve njih zajedno trenutno osmoplasirani tim Serije A teško da može da dobije više od 10.000.000, 15.000.000 evra. Mogao bi Lacio da pronađe deo novca za buduće transfere i potencijalnom prodajom Vedata Murićija, čoveka koji je prošlog leta plaćen paprenih 20.000.000. Paprenih, kada se uzme u obzir da je na 45 mečeva postigao i namestio po dva gola.

Nagovestio je Sari da mu je neophodan i golman, kao i centralni vezista, ali teško je zamisliti da Sergej Milinković Savić, Ćiro Imobile i drugovi već u januaru dobiju četiri nova saigrača.


tagovi

Klaudio LotitoMauricio SariLacio

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara