Sebastijan Henes (©Reuters)
Sebastijan Henes (©Reuters)

Ne možeš da izgubiš ubedljivo ako igraš hrabro

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.03.22. | 14:01

Trener Hofenhajma Sebastijan Henes ima jasnu filozofiju i ne plaši se predstojećeg duela sa Bajernom iz Minhena (subota, 15.30 časova) u 26. kolu Bundeslige

Kako ujesti ruku koja te je hranila? Kako okrenuti leđa klubu koji te je školovao, gde si se proslavio? Teško je namrštiti se na boje koje ste do skoro obožavali, ali treneri Hofenhajma i minhenskog Bajerna, Sebastijan Henes i Julijan Nagelsman, moraće barem da glume dva sata kako ne vole protivničke klubove. Probaće da zaborave svoju prošlost, jer u subotu od 15.30 časova baš će njihovi bivši klubovi da im budu protivnici. Hofenhajm i Bajern se sastaju u derbiju 26. kola Bundeslige.

Nagelsman je u fudbalskom smislu dete Hofenhajma. Kao trener je radio tu od 2010. do 2019. godine, vodio je prvo kadete, omladince, a od 2016. i prvi tim. Sjajnim rezultatima je plavo-bele podigao do vrha nemačkog fudbala, izborio se za šansu u Lajpcigu, a potom od prošlog leta i Bajernu.

Izabrane vesti

S druge strane, Henes je dete Bajerna. Njegov otac Uli Henes je bio predsednik minhenskog velikana, a sam Sebastijan je od 2017. do 2020. godine trenirao mlađe kategorije Bavaraca. Posle sezone sa drugim timom Bajerna usledio je poziv Hofenhajma, što mu je prvi seniorski A tim kojeg je samostalno preuzeo.

I za sada mu ide fenomenalno. Hofenhajm je na dobrom putu da se drugi put u istoriji plasira u Ligu šampiona (prvi put ga je tamo uveo Nagelsman), odnosno da zauzme neku od prve četiri pozicije.

15.30: (5,80) Hofenhajm (4,30) Bajern Minhen (1,55)

Henesovi izabranici su u sjajnom nizu od četiri uzastopne pobede. U prošlom kolu su savladali Keln (1:0), direktnog konkurenta za Evropu. Međutim, sada ih čeka mnogo teži zadatak, aktuelni devetostruki uzastopni prvak Nemačke.

Rođen sam u Minhenu i deo moje porodice još uvek živi tamo. Imam vezu prema tom gradu. Takođe sam bio navijač Bajerna kao dete, zbog mog oca. To se promenilo kada sam počeo da se bavim ovim poslom. I dalje imam pozitivno mišljenje o Bajernu zbog toga kako je organizovana njegova omladinska škola, ali to ne menja činjenicu da želim da ga frustriram ove subote“, rekao je Henes.

O minhenskom velikanu nema šta da se posebno priča. Trenutno ima devet bodova više od drugoplasirane Borusije Dortmund, uz meč više, a u utorak je po ko zna koji put oduševio planetu i demolirao Salcburg u elitnom takmičenju sa 7:1.

Julijan Nagelsman (©Reuters)Julijan Nagelsman (©Reuters)

Robert Levandovski je na tom meču oborio rekord Lige šampiona, postigao je het-trik za 23 minuta.

Bajern igra dobro. Plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona i lider je Bundeslige bez izazivača. Bez obzira na to, kroz analizu smo primetili da postoje određene rupe u njegovoj odbrani. Naravno, moramo da odigramo vrhunski da bismo izvukli neki bod. Jasno, nadam se pobedi. Uvek. Oni jesu poslali jasnu poruku protiv Salcburga, ali i mi imamo četiri uzastopne pobede iza sebe i puni smo samopouzdanja. Spremni smo, ako budemo igrali hrabro, ne možemo da izgubimo. Ne ubedljivo. Trijumf bi nam doneo bodove na koje nismo računali na početku sezone. Nadamo se da će nam pomoći navijači sa tribina“, kazao je Henes.

Nagelsman nije imao previše vremena da razmišlja o Hofenhajmu, baš zbog duela sa Salcburgom. Taktiku je, nesumnjivo napravio.

Radujem se povratku u Zinshajm. Hofenhajm je pobedio na poslednje četiri utakmice, imaju dobru statistiku, uputili su veliki broj centaršuta… Posle nas su pretrčali najviše kilometara na protivničkoj polovini“, objasnio je Nagelsman.

BUNDSLIGA – 26. KOLO

Subota

15.30: (2,05) Frajburg (3,50) Volfsburg (3,90)

15.30: (5,80) Hofenhajm (4,30) Bajern Minhen (1,55)

15.30: (2,20) Union Berlin (3,40) Štutgart (3,60)

18.30: (1,60) Borusija Menhengladbah (4,20) Herta (6,00)

Nedelja

15.30: (1,65) Bajer Leverkuzen (4,10) Keln (5,60)

17.30: (1,27) Borusija Dortmund (6,00) Arminija Bilefeld (10,0)

17.30: (1,92) Ajntraht Frankfurt (3,60) Bohum (4,40)

19.30: (8,00) Grojter Firt (5,30) RB Lajpcig (1,35)

Odloženo

Augzburg – Majnc

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaHofenhajmBajern MinhenJulijan NagelsmanSebastijan Henes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara